Новини

Розпочато будівництво центру Київського колу

                                                   

В Києві розпочалися підготовчі роботи до будівництва культової споруди Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів — центру колу (молитовного будинку з недільною школою, відповідно до державної термінології). Ця будівля слугуватиме 3500 членам київської громади Церкви та складатиметься з приміщень для проведення богослужінь та обрядів, класів для недільної школи та інших соціальних заходів, доступних всім бажаючим.

На території земельної ділянки площею 0,9 га, що знаходиться на вулиці Глибочицькій, 5, буде розташована одна двоповерхова будівля, яка займе приблизно 20 відсотків території. Решта 0,72 га буде зайнята зеленими насадженнями та фігурними елементами мощення.

З відповідними документами можна ознайомитися за посиланням:

  1. Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно
  2. Договір оренди земельної ділянки
  3. Дозвіл на початок виконня підготовчих робіт
                                                                

                                                                   

У квітні вже проведено підготовчі роботи з видалення старих дерев, що частково росли на залишках корпусів дріжджового заводу та в більшості своїй знаходились у незадовільному стані. Також було прибрано дику поросль діаметром стовбура 5-7 см, яка і склала 70 відсотків  з видалених 797 одиниць рослин. Підготовчі роботи були виконані комунальним підприємством «Київзеленбуд». До завершення будівництва на ділянці буде висаджено близько 300 дерев, кущів та інших видів зелених насаджень, в тому числі 78 дерев цінних порід, а загальна вартість озеленення складе 4 млн грн. Загалом на благоустрій прилеглої до будинка території буде витрачено 7 млн грн. Дерева буде привезено з розплідника, їх вік складатиме від 3 до 7 років, а висота — від 2,5 метрів. Для постійного догляду за зеленими насадженнями Церква виділяє щорічний операційний бюджет. Окрім дерев на території буде висаджено кущі та квіти, встановлено елементи паркових меблів. Навколишня територія буде відкрита для відвідування всіма бажаючими протягом дня.

За посиланням можна ознайомитися з відомістю елементів озеленення на Глибочицькій, 5 

Будівлі церкви, що розташовані у всьому світі, є прикладом відповідального ставлення та належного обслуговування навколишньої території та споруд

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів налічує 16,5 млн членів Церкви у більш ніж 160 країнах. В Україні Церква зареєстрована та діє з 1991 року.

Храмовий комплекс Церкви, що знаходиться на території Київської області у с. Софіївська Борщагівка та приймає членів Церкви з 17 навколишніх країн, під час введення в експлуатацію отримав національну премію як найкраща релігійна споруда, побудована в Україні 2010 року, та є одним з улюблених місць для прогулянок людей з навколишніх районів.

                   
                 

Головне навантаження на будівлю відбуватиметься в неділю під час недільних богослужінь, які проводитимуться у каплиці всередині будівлі. Протягом тижня приміщення слугуватиме центром громади. В ньому проводитимуться спортивні та культурні заходи, концерти. Діятиме безкоштовний англійський розмовний клуб, який вестимуть волонтери-носії мови. Проводитимуться різноманітні навчальні заходи. Функціонуватиме центр вивчення генеалогії та група підтримки для людей із залежностями. Ці, та багато інших заходів, будуть доступні всім бажаючим та є безкоштовними. Також в приміщенні буде проходити частина онлайн занять університету Бригама Янга, США, що належить Церкві та надає можливість отримати вищу освіту або вивчити англійську мову всім бажаючим.

Гуманітарна служба святих останніх днів діє в 175 країнах світу. За час своєї діяльності в Україні з 1995 року загальна вартість місцевих гуманітарних проектів склала більш ніж 52 млн доларів США.

Будівельні роботи триватимуть півтора роки з моменту початку будівництва. Важливо зазначити, що в період майбутньої прогнозованої економічної кризи цей проект забезпечить робочими місцями та можливістю працевлаштування більше двохсот працівників, які, завдяки цій роботі, зможуть підтримувати свої сім'ї.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.