Прес-релізи

Апостол закликає використовувати технології для поширення “знання про Спасителя”

Старійшина Стівенсон зазначив, що потенційна користь від соціальних медіа більша за можливі ризики.

“Ми живемо в унікальному світі, маючи здатність проповідувати Євангелію буквально кінчиками наших пальців”, — сказав старійшина Гарі Е. Стівенсон з Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) на Жіночій конференції УБЯ. 

Мормонський апостол говорив про використання технологій і соціальних медіа Церквою для поширення Євангелії. Він був останнім промовцем на дводенному щорічному заході в Прово, штат Юта, 5 травня 2017 року.

 

“Існує безліч застосунків для використання технологій належним чином і в натхнений спосіб. Нам слід робити все, що в наших силах, щоб навчити підростаюче покоління праведному використанню технологій, а також попередити і запобігти неправедному використанню й пов’язаним із ним небезпеками. Це дозволить створити умови, за яких потенційна користь технологій переважатиме пов’язані з ними ризики, — сказав старійшина Стівенсон великому натовпу, який зібрався в Марріот Центрі. — Наше послання – це послання миру. Ви — чудові посланці, які проповідують його. І ви можете робити це за допомогою цих нових і дивовижних каналів технологій. Саме досягнення в сфері друкарства і винайдення радіо та телебачення дозволили посланню відновлення (Євангелії Ісуса Христа) поширитися у всьому світі”.

Старійшина Стівенсон сказав, що Церква використовувала нові технології для розбудови Церкви Ісуса Христа з часу її організації в 1830 році. В тому самому році було видано 5000 примірників Книги Мормона. З того часу понад 175 мільйонів екземплярів було видано багатьма мовами.

Він сказав, що Церква офіційно почала використовувати Інтернет як засіб зв’язку у 1996 році, коли розпочав свою роботу сайт LDS.org для членів Церкви. Сайт відвідує понад 24 мільйони нових відвідувачів щороку і в середньому понад 1 мільйон відвідувачів щотижня. Сайт Mormon.org відвідує понад 16 мільйонів відвідувачів щороку, в основному люди інших віросповідань. 

“Починаючи приблизно з 2010 року Церква серйозно зайнялась використанням соціальних медіа для поширення «знання про Спасителя» (Мосія 3:20)”, — звітував старійшина Стівенсон.

Для прикладу він взяв Пасхальне повідомлення в Twitter старійшини Девіда А. Беднара з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, яке було переглянуте 210000 разів.

Він сказав, що Місіонерський відділ Церкви також досліджує “практичні способи”, якими соціальні медіа можуть бути використані місіонерами в місцях служіння. Церква також випустила свій перший додаток для смартфонів у 2007 році.

Старійшина Стівенсон застерігав: “Світ насправді не є таким яскравим, як його зображено в соціальних медіа. Незважаючи на це, багато хорошого приходить і ще прийде через ці нові платформи зв’язку”.

Він сказав: “[Соціальні медіа] часто наповнені гарними зображеннями домашнього декору, прекрасних місць для відпочинку і їжі, приготованої за складними рецептами. Небезпека, звісно, полягає в тому, що більшість занепадає духом через те, що вони, начебто, не відповідають ідеалізованій віртуальній реальності”.

Старший провідник Церкви також попереджав, що використання соціальних медіа і мобільних додатків може забирати багато часу та призвести до зменшення спілкування «вживу», що, ймовірно, зашкодить розвитку соціальних навичок у багатьох молодих людей. 

Старійшина Стівенсон продовжував: “Небезпеки, пов’язані з невідповідним контентом, не можна недооцінювати. В сучасному суспільстві існує всезростаюча епідемія залежності від порнографії, яка негативно впливає навіть на членів Церкви та їх сім’ї, які стають її жертвами. 

Я хочу закликати кожну з вас подумати про вашу роль в проповідуванні Євангелії миру, — він завершив. — Нехай кожна з вас буде достатньо сміливою, щоб писати в блозі, прикріпляти повідомлення, ставити позначку “сподобалося”, ділитися, публікувати, додавати друзів, писати повідомлення в Twitter, використовувати snap and swipe в такий спосіб, аби це прославляло та проявляло пошану і честь до  волі нашого люблячого Небесного Батька”.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.