Прес-релізи

Старійшина Кларк ділиться уроками з життя Джозефа Сміта

Церква проводить всесвітню трансляцію для дорослої молоді

Доросла молодь-святі останніх днів стикаються з проблемами, з якими пророк Джозеф Сміт зіткнувся сам, коли був юнаком. Ось що сказав старійшина Кім Б. Кларк,  сімдесятник Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) на всесвітній трансляції для дорослої молоді у неділю 7 травня 2017 року. Трансляція велася зі Скинії на Храмовій площі в Солт-Лейк-Сіті.

“Я хочу вирушити в ті дні, оскільки вони були для Джозефа настільки ж значущими, як і ваші дні для вас зараз, — сказав старійшина Кларк, відповідальний за Церковну систему освіти. —  Я вірю, що там є важливі уроки, які вам слід засвоїти, про Господа Ісуса Христа та Його вчення і про Його пророка, Джозефа Сміта, починаючи від днів, коли Джозеф був ще юнаком.

Хоча йому було важко у молоді роки, він покладався на Господа, і Господь благословив його, зробивши великим пророком відновлення”, — пояснив він.

Джозефу Сміту був 21, коли, за його словами, ангел Мороній вручив йому золоті пластини для перекладу у вересні 1827 року. Рукопис пізніше видали під назвою “Книга Мормона”. Дружина Джозефа, Емма, яка була вагітна їхньою першою дитиною, була його першим писарем. Вони закінчили першу частину запису до того, як Мартін Гарріс приїхав до Гармоні, штат Пенсильванія, щоб писати для Джозефа.

Гарріс переконав Джозефа Сміта дозволити йому взяти рукопис до Нью-Йорка, щоб показати своїй сім’ї, де він був втрачений. Емма також втратила їхнього новонародженого хлопчика.

“З одного боку, у Джозефа була віра в Ісуса Христа, і він мав благословення отримати багато чудового духовного досвіду, — сказав старійшина Кларк. — З іншого боку, Джозефу було 22 роки, і він непокоївся”.

Він пояснив: “У [Джозефа Сміта] не було коштів, освіти або засобів, щоб забезпечувати необхідним свою сім’ю. Він був оточений скептиками та переслідувачами і мав небагато друзів. Там не було консультантів, до яких можна було б звернутися, не було правління директорів і не було банкірів, які могли б дати йому кошти і поради. Він знав, що має опублікувати літопис, але й  гадки не мав, як заплатити за друк, якщо Мартін Гарріс його покине. Його життя було сповнене невизначеності.

У багатьох аспектах ваша ситуація подібна до тієї, у якій був Джозеф, — сказав старійшина Кларк, який закликав дорослу молодь побачити свій власний досвід в історії Джозефа Сміта. — У вас, дорослої молоді, є занепокоєння та невизначеність щодо укладання шлюбу і створення сім’ї, освіти та роботи і знаходження свого місця у світі та в Господньому царстві. У вашому житті можуть бути й інші виклики та проблеми”.

Старійшина Кларк заохотив дорослу молодь зосередитися на трьох важливих уроках з досвіду Джозефа, включаючи віру в Ісуса Христа і довіру до Нього, покаяння і духовну силу Книги Мормона.

“Кожного дня читайте Книгу Мормона, вивчайте її, моліться про неї, зберігайте її, як скарб, у своєму розумі та своєму серці. У будь-який час вашого життя наш Господь і Спаситель промовлятиме мир вашій душі, підбадьорюватиме, зміцнюватиме та наближатиме вас все ближче і ближче до Себе”, — радив він.

“Господь діяв у житті Джозефа, і Він також діє у вашому житті, — сказав старійшина Кларк. — Ви маєте вічну особистість, мету та божественну долю. Господь діє у вашому житті просто зараз. Він іде перед вами, роблячи так, щоб відчинялися двері, готуючи інших людей, аби ті допомогли вам, і відкриває вам шлях”.

Дивіться повну трансляцію на сайті LDS.org.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.