Прес-релізи

Генеральне президентство Товариства допомоги ділиться ідеями на Жіночій конференції УБЯ

“Ті, хто знають мене добре, усвідомлюють, що моя історія досить проста”, — сказала сестра Джин Б. Бінгем, генеральний президент Товариства допомоги Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони). Сестра Бінгем та її радники, сестра Шерон Юбенк і сестра Рейна І. Ебурто, разом відвідали кампус Університету Бригама Янга в Прово, штат Юта, у п’ятницю 5 травня 2017 року, щоб виступати на Жіночій конференції УБЯ. Сестра Юбенк також була головним промовцем у четвер вранці.  

Кожна сестра поділилася своїми власними історіями та ідеями стосовно Товариства допомоги з тисячами жінок, які були присутні на щорічному заході в Мерріот-Центрі. Це була їхня перша офіційна поява для виступу разом з того часу, як їх було покликано на генеральній конференції в квітні. Їхні виступи також транслювалися наживо для всесвітньої аудиторії. 

 

Особисті історії

“Зростаючи, хоча мені й подобалося навчатися, я не була відмінницею. Я не можу похвалитися якимись гарно засвоєними навичками. … Мене ніхто ніколи не запросив на випускний вечір, я ніколи не була президентом класу чи групи, я ніколи не була популярною, — сказала сестра Бінгем. —

Навіть в моїй “простоті” Небесний Батько побачив цінність і допоміг мені почати розвивати дари і милості, які, як Він знав, допоможуть мені стати такою, якою Він мене створив. Знайте, що ваш Небесний Батько дасть вам усе, що вам потрібно, щоб стати надзвичайними дочками Бога”, — додала вона.

Сестра Юбенк пригадала: “Коли мені було 13 років, моя вчителька у класі Вулик сказала дев’ятьом дівчаткам нашого класу, що, згідно зі статистикою, хоча б одна з нас не вийде заміж. Я подивилася навколо і подумала про себе: “Ну, звичайно ж, це не про мене”. … Але, на диво для мене, я так і не вийшла заміж в цьому житті, і поруч зі мною немає моїх дітей. Це був фізичний смуток, який я ледве зносила роками”.

Сестра Ебурто розповіла історію про те, як була матір’ю-одиначкою, коли приєдналася до Церкви. “Я пригадала той час, коли жила в Сан-Франциско, штат Каліфорнія, і знаходилася на важливому роздоріжжі в своєму житті. Я щойно прийняла болісне рішення розлучитися зі своїм першим чоловіком після довгих років намагань допомогти йому позбавитися жахливої пастки залежності від алкоголю і наркотиків. На той час у нас був трирічний хлопчик, і моя душа була сповнена запитаннями, страхами й сподіваннями щодо мене і мого сина”.

Мормонське місіонерське подружжя запросило сестру Ебурто та її матір відвідати Церкву. Вона сказала: “Коли я зайшла в той дім зборів Церкви, тепле почуття охопило мене. Я знала, що знаходжуся в безпечному місці; я знала, що зможу знайти там мир і що “щось надзвичайне” станеться в моєму житті. Я знайшла те, чого й не знала, що мені бракувало”.

Сестра Ебурто також пережила землетрус, через який загинув її старший брат в Нікарагуа, коли вона зростала; цю історію сестра Юбенк розповіла в своєму виступі в четвер.

В своєму головному виступі сестра Юбенк, перший радник і директор Благодійної організації СОД, гуманітарної організації Церкви, поділилася своїми думками про служіння в генеральному президентстві Товариства допомоги з сестрою Бінгем і сестрою Ебурто, другим радником.

Сестра Юбенк сказала, що відчувала “спокій”, коли президент Генрі Б. Айрінг з Першого Президентства сказав їй, що генеральним президентом буде сестра Бінгем, на той момент перший радник в генеральному президентстві Початкового товариства . Два дні потому вони відвідали (заздалегідь запланований візит Благодійної організації СОД) табір біженців в Уганді, де вона побачила майбутнього генерального президента Товариства допомоги в дії, коли вони спали разом з літаючими мурахами та їли варені яйця і банани, й пили імбирний ель.

“Сестра Бінгем була вражаючою, — сказала вона. — Санітарія не завжди чудова в поселеннях, але вона тримала маленьких дітей, в яких були подразливі носи, і нахилялася до сотень маленьких усміхнених дітей, вкритих пилом, щоб бути з ними на одному рівні. … Коротше кажучи, вона робила саме те, що робить Товариство допомоги. Вона любила і слухала, і служила, і навчалась”.   

Говорячи про сестру Ебурто, сестра Юбенк сказала: “Коли вона молиться, я вірю, що небеса широко розкриваються. Я іноді відкриваю очі, щоб побачити, чи в кімнаті є ангели. Я не могла повірити, як же мені пощастило — служити в президентстві з такими жінками”.

Роздуми про Товариство допомоги

Сестра Бінгем сказала: “Протягом років Товариство допомоги змінилося — і протягом років воно змінило мене! Перефразовуючи: “Це не тільки Товариство допомоги вашої бабусі”. 
Вона наставляла: “Якщо ваш досвід в Товаристві допомоги був не досить приємним, пам’ятайте, що ми всі лише вчимося, отже продовжуйте любити своїх сестер”.

“Бог хоче, щоб ми допомогли одна одній з нашими проблемами. І Товариство допомоги — це місце, де ми поєднані, аби робити це”, — сказала сестра Юбенк.

Вона продовжила: “Мені не потрібно було цитувати довідник і запам’ятовувати президентів від Емми Сміт до Лінди Бертон, одягатися щодня в перли та робити свій голос шанобливим. Моя робота в Товаристві допомоги — просто піднімати і розбудовувати інших”.

“Для мене Товариство допомоги було тими стосунками, які я створила з вірними жінками, любов, яку я відчувала від інших сестер і до них, коли ми працювали разом на “служінні ангелів, — сказала сестра Ебурто. — Товариство допомоги може стати безпечним притулком для нас”. 
“Як сказала Емма Сміт, перший президент Товариства допомоги, у 1842 році: “Ми будемо робити надзвичайні речі!” Ви, можливо, цього й не уявляєте, але Товариство допомоги може допомогти вам досягти надзвичайного”, — заявила сестра Бінгем.

“Отже, які “надзвичайні речі” ви виберете робити?” — спитала сестра Бінгем. Вона заохочувала жінок “вибирати щось відповідно до доступного часу і ресурсів”.

Товариство допомоги представляє понад 7 мільйонів жінок по всьому світу. В цьому році відмічається 175 річниця організації, яка вважається однією з найбільших жіночих організацій в світі.

Завітайте на сайт LDS.org, щоб переглянути виступи і тексти виступів жінок-провідників допоміжних організацій. 

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.