Тема

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф

Старійшину Дітера Ф. Ухтдорфа було підтримано як члена Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів 2 жовтня 2004 року. Його було покликано другим радником у Першому Президентстві Церкви 3 лютого 2008 року, і він служив у цьому покликанні до січня 2018 року. Він служив генеральним авторитетом з квітня 1994 року.

Президент Ухтдорф народився 6 листопада 1940 року у місті, яке тоді називалося Моравська Острава, Чехословаччина, у сім’ї Карла Альберта Ухтдорфа і Хільдегарди Ельзи Опельт Ухтдорф. Він виріс у Цвікау, Німеччина, де його сім’я приєдналася до Церкви у 1947 році.

Він вивчав інженерну справу, а потім продовжив здобуття освіти з ділового адміністрування в Кельні, Німеччина, та міжнародного менеджменту в Лозанні, Швейцарія. Президент Ухтдорф вступив до лав Військово-Повітряних сил Німеччини у 1959 році, пройшов курс навчання на пілота у Біг Спрінг, шт. Техас, а потім курс навчання на військового пілота у Фініксі, шт. Аризона.

У 1965 році президент Ухтдорф почав працювати пілотом німецької авіакомпанії Люфтганза. Він працював командиром літака з 1970 по 1996 роки, пілотуючи різні види повітряних суден і завершив свою льотну кар’єру командиром Боїнга 747. Він обіймав кілька важливих керівних посад, серед яких: директор школи з підготовки пілотів авіакомпанії; директор служби забезпечення сервісом на борту літака та начальник служби з підготовки льотних екіпажів. На момент свого покликання генеральним авторитетом, він був старшим віце-президентом з льотної роботи та головним пілотом німецької авіакомпанії Люфтганза. Він також очолював Авіаційний комітет Міжнародної асоціації повітряного транспорту. Він служив членом правління кількох урядових та комерційних виконавчих комітетів.

Президент Ухтдорф одружився з Гарріет Райх 14 грудня 1962 року. Вони є батьками двох дітей і мають шестеро онуків. З моменту його покликання на служіння апостолом, президент та сестра Ухтдорф постійно проживають у Сполучених Штатах.
 
Президент і сестра Ухтдорф люблять подорожувати. Вони побували у більшості куточків світу. Вони люблять ходити в походи, слухати класичну музику та проводити час зі своїми дітьми та онуками.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.