Прес-релізи

Церква розпочала Різдвяну ініціативу “Спаситель народився”

Відео- і текстові матеріали, розміщені он-лайн, були створені для того, щоб поділитися ними з мільйонами людей

Сьогодні Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) розпочала Різдвяну ініціативу, яка несе послання у вигляді відео багатьма мовами і зовнішньої реклами на Таймс-Сквер у місті Нью-Йорк, США. Ініціатива 2015 року, “Спаситель народився”, зосереджена на пошуку вчень Ісуса Христа, їх пізнанню і життю за ними. Церква очікує, що ця ініціатива торкнеться сердець мільйонів людей по всьому світу, коли люди ділитимуться матеріалами, розміщеними он-лайн, через свої соціальні канали протягом грудня та січня, в той час, як християни святкують народження Ісуса Христа.

“Ми живемо у світі, де сила і вплив Бога в нашому повсякденному житті применшується і зневажається, і де потреба у Спасителі ігнорується і навіть осміюється”, — сказав старійшина Даллін Х. Оукс, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, у грудневому номері церковних журналів Ensign і New Era. “Ті з нас, хто відданий Господу Ісусу Христу, ніколи не мали більшої потреби заявляти про нашу віру в нашого Спасителя приватно і публічно”.

Двохвилинне відео можна знайти (починаючи з неділі, 29 листопада 2015 р.) на сайті: christmas.mormon.org, а також в застосунку Gospel Library (Євангельська бібліотека). У цьому відео діти у різних частинах світу, серед яких: Ізраїль, Лос-Анджелес, Нью-Йорк і Юта, цитують Ісаю (див. Ісая 9:6 і Месію Генделя) та говорять про свою особисту віру в Ісуса Христа.

Веб-сайт і відео доступні 33 мовами: албанською, вірменською, себуано, китайською, хорватською, чеською, датською, голландською, англійською, фінською, французькою, німецькою, грецькою, угорською, індонезійською, італійською, японською, корейською, латвійською, норвезькою, польською, португальською, румунською, російською, іспанською, шведською, тагальською, тайською, фіджійською, монгольською, самоанською та українською.

Відвідувачі веб-сайту christmas.mormon.org можуть ділитися матеріалами, створеними Ліндсі Стірлінг, Девідом Арчулетою, персонажами зі Studio C та іншими користувачами соціальних медіа. Крім того, на цьому веб-сайті розміщено нове анімаційне відео “Уявіть собі світ без Спасителя” та інфорграфіку.

Матеріали, якими можна ділитися, розміщено на веб-сайті Mormon.org на сторінках для соціальних медіа, зокрема Facebook, Twitter, YouTube, Google+ та Instagram. Будуть доступні двадцять п’ять анімаційних зображень у форматі GIF, які відображають відлік часу до Різдва, щоб ділитися ними через соціальні медіа. Тим, хто ділиться вмістом, розміщеним он-лайн, рекомендовано використовувати хештег #ASaviorIsBorn. 

У місті Нью-Йорк відвідувачі Таймс-Сквер побачать білборди та відеоборди, на яких демонструватимуться Різдвяні послання у добре помітних місцях, а також на дахах 400 таксі, які курсують по всьому місту. Крім того, 10 грудня Церква рекламуватиме Різдвяну ініціативу на YouTube в Аргентині, Бразилії та Мексиці.

Люди бачитимуть білборди в Солт-Лейк-Сіті та Сент-Джорджі, штат Юта; Айдахо-Фолз, штат Айдахо; Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія та в місті Мехіко.

Церковні центри для відвідувачів у Сполучених Штатах Америки, в Мехіко, в Гайд-Парку в Лондоні, на території Лондонського храму та Гамільтонського храму у Новій Зеландії, оснащені моніторами, на яких гості можуть дивитися це відео протягом усієї Різдвяної пори. 

Різдвяна ініціатива, яка триватиме протягом місяця, підготовлена Місіонерським відділом Церкви. Місіонери роздають картки з інформацією про неї, перекладені на 29 мов. Провідники Церкви сподіваються, що завдяки цьому місіонери повного дня отримають багато можливостей для навчання.

“Цієї Різдвяної пори кожен з нас матиме багато можливостей проголошувати нашу віру в Нього своїм друзям і сусідам, колегам по роботі і випадковим знайомим,---додав старійшина Оукс.---Я сподіваюся, що ми скористаємося цими можливостями, щоб висловити нашу любов до Нього, свідчити про Його божественну місію і відновити нашу рішучість служити Йому”.

Нова ініціатива є продовженням попередніх Різдвяних і Великодніх ініціатив Церкви, які торкнулися сердець мільйонів людей по всьому світу. Свою першу Великодню ініціативу Церква започаткувала у 2014 році. Вона тривала один тиждень і мала назву “Because of Him” (“Завдяки Йому”). У грудні 2014 року під час Різдвяної ініціативи “He Is the Gift” (“Він є Даром”), яка тривала протягом одного місяця, було представлено відео, яке переглянули близько 34 мільйонів разів. Відео Великодньої ініціативи 2015 року “Because He Lives” (“Бо Він живе”) переглянули майже 30 мільйонів разів.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.