Тема

Уложення віри

Тринадцять коротких тверджень, записаних Джозефом Смітом, у яких сформульовані основні доктрини Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

1. Ми віримо в Бога, Вічного Батька, і в Його Сина Ісуса Христа, і в Святого Духа.

2. Ми віримо, що людей буде покарано за їхні власні гріхи, а не за Адамову провину.

3. Ми віримо, що завдяки спокуті Христа все людство може бути спасенним через послушність законам і обрядам євангелії.

4. Ми віримо, що основними принципами і обрядами євангелії є: перше - віра в Господа Ісуса Христа; друге - покаяння; третє - хрищення зануренням для відпущення гріхів; четверте - рукопокладання для надання дару Святого Духа.

5. Ми віримо, що чоловік мусить бути покликаний Богом через пророцтво й рукопокладання тих, хто має повноваження, щоб проповідувати євангелію і виконувати її обряди.

6. Ми віримо в той самий устрій, що був у первинній Церкві, а саме: в апостолів, пророків, пасторів, вчителів, євангелістів і так далі.

7. Ми віримо в дар мов, пророцтва, одкровення, видінь, зцілення, тлумачення мов і так далі.

8. Ми віримо, що Біблія - це слово Боже настільки, наскільки правильно її перекладено; ми також віримо, що Книга Мормона - це слово Боже.

9. Ми віримо всьому, що Бог відкрив, усьому, що Він відкриває тепер, і ми віримо, що Він відкриє ще багато великого і важливого стосовно Царства Божого.

10. Ми віримо в дійсне збирання Ізраїля і відновлення Десяти колін; що Сіон (Новий Єрусалим) буде побудовано на Американському континенті; що Христос буде особисто царювати на землі, і що землю буде відновлено, і вона одержить свою райську славу.

11. Ми залишаємо за собою право вклонятися Всемогутньому Богові так, як нам каже власна совість, і визнаємо за всіма людьми те саме право: нехай вони вклоняються як, де і чому вони хочуть.

12. Ми віримо у підлеглість монархам, президентам, правителям і урядовцям, дотримуючись закону, шануючи і підтримуючи його.

13. Ми віримо, що повинні бути чесними, вірними, цнотливими, доброзичливими, чеснотними і творити добро всім людям; справді, ми можемо сказати, що слідуємо настановленню апостола Павла: ми віруємо в усе, сподіваємося всього; ми багато чого перетерпіли і сподіваємося, що зможемо перетерпіти все. Якщо є щось чеснотне, чудове, славнозвісне, гідне похвали - ми прагнемо цього.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.