Прес-релізи

У Києві відбулася конференція колу Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів

Є історія про те, як один з духовних керівників Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) Президент Кворуму Дванадцятьох Апостолів Бойд К. Пекер шукав місце, де б він міг отримувати особливі настанови від Бога. Він знайшов таке місце — це  було невеличке озеро неподалік від його дому. Саме там, біля прозорої води, серед мудрої краси природи,  він міг відчувати особливий спокій. Адже тут ніщо буденне і суєтне не відволікало його від духовного спілкування з Богом. Цю історію розповів член Президентства Східно-Європейської території старійшина Йорг Клебінгат під час виступу на конференції Київського українського колу. Він наголосив, що у кожного має бути таке “озеро”. І саме таким місцем отримання настанов від Бога стала остання конференція Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні, яка проходила 23 та 24 квітня у Києві.   

Подібні церковні заходи є традиційними. Вони відбуваються щороку. Головною метою конференцій Київського Українського колу є навчання. Щоб долати складні рифи щоденного життя, необхідно мати чіткі і правильні орієнтири. Аби посилити духовну стабільність, члени Церкви прагнуть отримати натхненні настанови від людей, уповноважених Господом . Це те “озеро”, про яке говорив старійшина Клебінгат.   

 

Під час конференції звучали особливі духовні підказки як зміцнювати віру і як жити, спираючись на Божі заповіді. “Треба більше робити і служити іншим. Якщо для когось це стрес, то, скоріш за все, в його житті щось не так. Адже служіння — це любов”, - сказав Кирило Похилько, Президент Київського українського колу. Він говорив також про те, що у кожного є можливість бути почутим нашим Небесним Батьком. Для цього у всіх нас є дар молитви. Ми молимося, щоб відчути вплив Святого Духа; щоб пізнати істину; щоб набути духовної сили; щоб знайти розуміння, набути впевненості та отримати допомогу та захист. Він підкреслив, що наше ставлення до молитви відіграє ключову роль у тому, що ми отримаємо в майбутньому.  

Своєрідним підтвердженням його слів стало виконання гімну “Святі, вашій вірі не буде кінця”. Усі присутні виконували його стоячи. Там є такі слова: “Не бійсь, Я з тобою, журливим не будь. Я Бог, і Господь твій, і Слово, і Путь. Не дам тобі впасти, зміцню тебе Я, рука допоможе, рука допоможе, рука допоможе всевладна Моя”. Тисячі людей, які співали, були об’єднані єдиною метою і єдиними почуттями любові і вдячності. Такі моменти стають незабутніми та дозволяють відчувати Святого Духа з особливою силою.  

На конференції прозвучало багато прекрасних, сповнених віри і щирості, слів, продиктованих Небесами. Серед них — виступ Президента Київського українського храму Френка В. Трайтала. Він зазначив, що головний символ Сіону — храм — знаходиться у Києві. І що він знає, що служить зараз в колі Сіону, що членам Церкви доступні усі благословення священства і вони — щасливі люди, адже можуть брати участь в Господній роботі.  

Чимало духовних настанов прозвучало у виступі старійшини Клебінгата. Він нагадав, що в Священних Писаннях написано, як відбуватиметься останній суд. Він говорив про те, що, мабуть, перше запитання, яке поставить Небесний Батько, буде: “Що ти зробив доброго, чому навчився, кому допоміг?” Він підкреслював також, як важливо мати дух каяття, що це має бути стилем життя кожного. Лише тоді в серці завжди пануватиме тиха радість і спокій.

Багато на конференції було сказано також про любов Бога, про те, як важливо пам’ятати, що ми — Його діти, і Його прагнення — навчити нас бути щасливими.

Під час конференції був один дуже емоційний виступ. На сцену вийшли місіонери, які вже відслужили місію повного дня. Їх було так багато, що  вони ледве розмістилися на сцені. Це могутні ангели Бога, і кожен, хто слухав, як піднесено вони співають гімн, відчував силу тієї Господньої любові, про яку свідчили брати та сестри під час своїх виступів.

Брати та сестри описували своє перебування біля духовного “озера” протягом цих двох днів, що тривала конференція,  словами з Книги Мормона: “І коли я скуштував цей плід, моя душа сповнилася надзвичайно великою радістю”(1 Нефій 8: 12). 

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.