Прес-релізи

Старійшина Баллард говорить про важливість традиційного шлюбу під час виступу на Світовому конгресі, присвяченому сім’ї

Апостол говорить про потребу в розумінні, любові і співчутті

У вівторок вранці старійшина М. Рассел Баллард з Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів виступав на дев’ятому Світовому конгресі, присвяченому сім’ї, що проводився в Солт-Лейк-Сіті. Декілька тисяч учасників зібралося на чотириденну конференцію, на якій представлено 185 виступаючих, до числа яких входять вчені, дослідники і релігійні провідники.

“Суспільство, закон і популярне переконання можуть змінитися, але ми знаємо, що версія суспільства стосовно сім’ї не може замінити і не замінить Божу мету і Його план для Його дітей”,— сказав старійшина Баллард у своєму вступному слові, коли зазначив, “наскільки [мормонська] теологія пов’язана з традиційною сім’єю”.

“В сьогоднішньому світі, де важливість шлюбу і дітей все більше знецінюється, Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів не самотня у визначенні традиційної сім’ї як одного з найважливіших доктринальних елементів”, — сказав він, додаючи, що Папа Франциск, Південна баптистська конвенція та інші церкви і видатні християнські провідники також підтримали традиційні сім’ї.

Старійшина Баллард пояснив позицію Церкви щодо шлюбу, яка була визначена 20 років тому в “Сім’я: проголошення світові”. Він сказав: “Це вчення пояснює нашу сильну позицію щодо сім’ї. Ми також віримо, що маємо відноситися до всіх людей з розумінням, любов’ю і співчуттям”.

Проголошення, підписане Першим Президентством і Кворумом Дванадцятьох Апостолів, стверджує: “Шлюб між чоловіком і жінкою встановлений Богом і ... сім’я є центральною частиною Творцевого плану для вічної долі Його дітей”.

Старійшина Баллард також підкреслив значимість храмів для мормонів. “Храми є дуже важливими для святих останніх днів, тому що в них пари одружуються на “час і всю вічність”, а не лише “доки смерть не розлучить вас”.

“Ми повинні поєднати всю, яку можемо, підтримку, щоб зміцнити і захистити наші вірування, родини і свободу. Дехто дуже активно намагається забрати в нас ці права”, — сказав він.

Старійшина Баллард також заохотив усіх в аудиторії “простягнути руку дружби тим, з ким ми не погоджуємося”. Він згадав про підтримку Церквою недавнього закону, прийнятого в Законодавстві штату Юта, що захищає людей ЛГБТ від звільнення з роботи або відмови у житлі через їхню сексуальну орієнтацію. Законодавство також захищає свободу віросповідання.

“Знаходячи компроміс і люблячи усіх Божих дітей, хто є нашими братами і сестрами, ми можемо створити мирний, різноманітний гобелен ідеалів та вірувань”, — сказав старійшина Баллард. “Пам’ятайте, одружені або неодружені ми, в кінці кінців, всі є унікальною частиною Божого величного плану”.

В попередні роки Світовий конгрес присвячений сім’ї проводився в Сіднеї, Мадриді та Амстердамі.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.