Прес-релізи

Свято сімейної історії

26 вересня 2015 року в Києві вперше пройде захід «Свято сімейної історії», де кожен матиме можливість дізнатися історію свого роду за допомогою найбільшого у світі безкоштовного генеалогічного ресурсу FamilySearch.org.

Відвідувачі матимуть унікальну нагоду за допомогою волонтерів скласти своє родинне дерево та дізнатися про своє походження. Проект пройде під гаслом: «Пізнай своє коріння – пізнай себе». Захід надихатиме об’єднувати покоління шляхом дослідження сімейної історії та збереження спадку для нащадків.

На заході навчатимуть користуватися ресурсом FamilySearch.org, генеалогічна база якого нараховує понад 4 мільярди імен. Відвідувачі зможуть навчитися читати записи зі старовинних метричних книг та інших давніх документів, за бажанням їм допоможуть оцифрувати родинні фотографії. Волонтери розкажуть про новітні технології зберігання даних, а в окремих кімнатах можна буде записати і зберегти в особистому архіві відеозвернення до нащадків або зробити сімейне фото чи портрет. Захід є повністю безкоштовним.

Під час заходу відбудеться кілька семінарів та презентацій. Відвідувачі дізнаються про вплив минулих поколінь на нас і наше життя; про те, яку інформацію про предків та рідних можна знайти в мережі Інтернет; як працювати в державних архівах.

Захід «Свято сімейної історії» проводять волонтери генеалогічного ресурсу FamilySearch.org за підтримки Релігійної громади Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів у м. Києві.

Захід відбудеться 26 вересня об 11:00 за адресою: вул. Срібнокільська, 13 (м. «Осокорки»).

Більше можна дізнатися за посиланням: сторінка "FamilySearch Україна" в мережі Facebook.

Додаткові матеріали

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.