Тема

Приход

Громади Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів організовуються за географічним принципом, і члени Церкви відвідують богослужіння недалеко від своїх домівок. Кожен член Церкви належить до приходу або філії. Неоплачуваний провідник приходу називається єпископом. Він належить до громади, якій йому запропоновано служити на цій посаді волонтером.

Кожний прихід має класи і проводить заходи для різних вікових груп, у т.ч. дітей, молоді та дорослих. Адміністрування приходу, яке вимагає значних затрат часу і зусиль, а також задоволення потреб членів Церкви, здійснюється самими членами Церкви. Місцеві провідники пропонують більшості членів Церкви служити в тих чи інших покликаннях. Серед їхніх обов’язків у цих покликаннях є місцеве адміністрування, навчання чи інше служіння. Час від часу ці обов’язки змінюються відповідно до потреб громади.

Члени приходу поклоняються Богу разом у неділю, а протягом тижня беруть участь у різних заходах. Приход - це спільнота, де мормони можуть розвивати дружні стосунки і надавати підтримку іншим членам Церкви в їхніх стараннях поклонятися Ісусу Христу і наслідувати Його. Усі ласкаво запрошуються відвідати недільні богослужіння.

Кілька приходів утворюють кіл, який нагадує католицьку єпархію. Провідник колу називається президентом колу. На територіях, де членів Церкви небагато, святі останніх днів можуть організовуватися не в коли і приходи, а в округи та філії. Неоплачуваний провідник філії називається президентом філії.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.