Прес-релізи

Мільйонна фотографія збережена на новому фото-сервісі FamilySearch

10-го вересня 2013 року мільйонною фотографією на безкоштовному онлайн-сервісі FamilySearch.org став портрет Єфрема Мехама. Тепер він буде назавжди збережений, як і інші фотографії предків, які розміщено користувачами програми Сімейне дерево.

ephraim mecham 1 million picture


Функція фотографії та історії на FamilySearch.org була представлена громадськості 16 квітня 2013 року. З тих пір тисячі людей взяли участь у захоплюючому процесі завантаження, створення тегів і зв'язків між фотографіями предків та їх генеалогічним деревом, а також написання історій їх життя.

Досягнення такої кількості фотографій за такий короткий термін часу підкреслює потужні можливості, які пропонує цей сайт . Його унікальність полягає в тому, що він містить одну з найбільших колекцій сімейно-історичних фотографії у світі. Це абсолютно безкоштовно. А найголовніше, сервіс пропонує нескінченне збереження цих фото. Є ще декілька інших особливостей цього сервісу для збереження та обміну фотографіями:

  • Фотографії є публічними і можуть бути поміченими. Запрошення побачити фото можно розповсюджувати через загальні соціальні мережі Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, або через електронну пошту. Натиснувши на отримане посилання, відвідувач побачить те фото, яким з ним поділились.
  • Якщо ви зареєструвались або увійшли до системи, у вас є можливість завантажувати фотографії на FamilySearch.org (шляхом перетягування або через пошут потрібних фотографій на вашому комп'ютері або пристрої). Ви також можете завантажувати фотографії з вашого смартфона або планшета, або з будь-якого пристрою, підключеного до Інтернету.
  • У вас є можливість позначати всіх людей на фотографії (або вказати, хто вони). Після того, як фото позначено , ви зможете зв'язати осіб на зображенні зі своїм онлайн-сімейним деревом. Якщо людина в родоводі має більш ніж одну фотографію в своєму профілі, ви можете також вибрати, яка з них повинна за замовчуванням відображатися на його або її персональній сторінці. Це обране за замовчуванням фото є тим, яке відвідувачі будуть бачити в першу чергу. Якщо на фотографії зображено багато людей, ви можете помітити кожну людину і використовувати її зображення на окремих сторінках профілю.
  • Кожній фотографії можна дати назву довжиной до 255 символів і опис (до 4000 символів). Їх можна ввести на сторінці деталі фотографії. Ваше ім'я користувача буде пов'язане із завантаженою фотографією, і це може відкрити для вас можливості, про які ви ніколи не знали й навіть не думали. Дев'яносторічна Лоїс зв'язалася з власником сімейного фото в її сімейному дереві FamilySearch і знайла далекого родича. У свою чергу, він поділився з нею інформацією, що вона ніколи не знала раніше .
  • У вашій колекції фотографій, що зростає, ви можете організувати фотографії в альбоми відповідно до родин, окремих осіб, або у спосіб, що є кращім для вас. Може, у вас є фотографії людей, яких ви не можете розпізнати. Чому б не покласти їх в альбом з назвою "Допоможіть впізнати" або "Невідомі родичі"? Нанетт нещодавно відсканувала та завантажила фотографії з її великої колекції тіток. Декількох з них Вона була не в змозі визначити на всіх фотографіях . Через тиждень або близько того, вона була вражена, дізнавшись, що інші онлайн-відвідувачі змогли правильно ідентифікувати невідомих їй людей на фотографіях прямо на сайті.
  • При перегляді фотографій людей у вашій колекції, ви можете бачити, з ким вони пов'язані: їх батьків, чоловіків або жінок, а також дітей.
  • На цей час фотографії не повинні перевищувати п'яти мегабайт (5 Мб), але розмір фотографії планується розширити в найближчі місяці.
  • Типи фотографій поки що обмежені JPEG і PNG, проте очікується, що найближчим часом будуть прийняті й інші формати.
  • Ви можете публікувати та зберегти тисячі сімейних фотографій безкоштовно.

Ось, як можна почати роботу. По-перше, ви захочете переконатися, що фотографії ваших предків розміщено онлайн. Перейдіть на сайт FamilySearch.org і натисніть кнопку Фотографії у верхній частині сторінки. Натисніть на синій банер, на якому написано Знайти фотографії ваших предків. З’явиться сторінка з фотографіями. Якщо на фото є золота стрічка в нижньому правому куті, це вказує що фото додав хтось інший. Це, можливо, ваші родичі!

Тепер ваша черга завантажувати фотографії. Якщо у вас немає традиційного сканера, ви можете скористатися навіть своїм мобільним телефоном. Просто зніміть вашу сімейну фотографію, а потім, використовуючи браузер на вашому телефоні, перейдіть на сайт FamilySearch.org. Потім оберіть меню Фотографії і продовжуйте звідти.

Якщо ви знаєте про існування фотографій ваших предків, які належать іншим членам сім'ї, зв'яжіться з цими родичами і попросіть їх опублікувати фотографії в дереві вашої сім'ї, або домовтеся про дату вашого візиту, щоб відсканувати або сфотографувати їх колекцію. Ви також можете надіслати своїм родичам запит на сімейні фотографії через соціальні мережі. Якщо у вас  є сімейні реліквії (фотографії, меблі, пам’ятні дрібнички, листи, подарунки, медалі тощо), сфотографуйте їх і завантажте ці фотографії в профілі ваших предків у Сімейному дереві.
Коли це буде зроблено, тоді на основі завантажених фотографій будь-яка людина зможе додавати історії, або описувати їх. Ці фотографії та історії стануть бажаним подарунком для кожного, бо зберігаються тут безкоштовно для майбутніх поколінь.

Як тільки ваші фотографії завантажені, вони зберігатимуться на серверах завжди. Кожне фото матиме копію в резервній системі найсучасніших архівів. Фото кожного предка тепер буде доступним для будь-якого нащадка, який вже живе, або колись народиться.

Якщо у вас є бажання зберегти фотографії ваших предків, то це ніколи не було простіше. Це захоплива сімейна історія! Тут є можливість і спосіб, щоб розпочати займатися нею. І це буде зроблено навіть раніше, ніж ви думаєте. Відвідайте FamilySearch.org вже сьогодні. Ваші сімейні фотографії можуть стати частиною наступного мільйона фотографій, які зберігаються на FamilySearch.org!
 


Про FamilySearch
FamilySearch International – це найбільша генеалогічна організація в світі. FamilySearch є некомерційною організацією, яка існує завдяки праці волонтерів та спонсорській підтримці Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Мільйони людей використовують записи, ресурси та послуги FamilySearch, щоб дізнатися більше про історію своєї родини. Щоб допомогти у досягненні цієї великому мети, FamilySearch та її попередники активно збирали, зберігали та відкривали для спільного використання генеалогічні записи зі всього світу в продовж більше ніж 100 років. Меценати можуть отримати доступ до послуг та ресурсів FamilySearch безкоштовно онлайн на сайті FamilySearch.org, або через більш ніж 4600 центрів сімейної історії в 132 країнах світу, в тому числі, в Головній бібліотеці сімейної історії в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта.

 

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.