Тема

Здоровий спосіб життя

Члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів відомі як люди, що дотримуються здорового способу життя. Поради Церкві щодо здорового способу життя були вперше написані в 1833 році Президентом Джозефом Смітом. Він представив їх членам Церкви, зазначивши, що це одкровення від Бога. Сьогодні святі останніх днів називають цей кодекс здоров’я “Словом мудрості” (Учення і Завіти 89).

У цьому кодексі здоров’я містяться, зокрема, такі норми: не вживати алкогольних напоїв, не палити і не жувати тютюн, не вживати “гарячих напоїв”—вважається, що ці слова безпосередньо стосуються чаю та кави. Рекомендується вживати “корисні трави”, а також фрукти та крупи. М’ясо слід вживати “помірно”. Церква також вважає, що зловживання наркотиками—незаконними чи дозволеними законом, рецептурними чи такими, обіг яких контролюється державою—є порушенням кодексу здоров’я.

“Цей кодекс здоров’я, … отриманий понад сто років тому, достеменно відображає сучасні рекомендації науковців щодо покращення стану здоров’я і підтримання його на належному рівні”,—каже Тед Адамс, керівник науково-профілактичного відділу Інституту фітнесу при Лікарні СОД у Солт-Лейк-Сіті.

У Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі було проведене дослідження, під час якого відстежувалося співвідношення між рівнем смертності від певних хвороб та здоровим способом життя у 10000 членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів у Каліфорнії. Воно тривало 14 років і завершилося у 1997 році. Зокрема було доведено, що серед членів Церкви, які дотримувалися кодексу здоров’я, рівні смертності від раку та серцево-судинних хвороб були найнижчими у Сполучених Штатах і майже вполовину меншими за рівні серед населення в цілому. Цим дослідженням також було доведено, що тривалість життя членів Церкви, які дотримувалися цього кодексу, була більшою на 8–11 років від загальної тривалості життя білого населення Сполучених Штатів.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.