Тема

Бібліотека історії Церкви

Бібліотека історії Церкви призначена зберігати історію Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів і поширювати її. Бібліотека відкрила свої двері в червні 2009 р. і відтоді радо прийняла тисячі людей, які були зацікавлені більше дізнатися про історію цієї релігії та людей, які її сповідують.

Будівля, площа якої 21000 квадратних метрів, має п’ять поверхів, на яких знаходяться публічна бібліотека, читальний зал і сховище для таких зібрань історичних документів:

  • 270000 книг, брошур, журналів, підручників і т.д.
  • зібрання, в яке входять 240000 оригіналів неопублікованих матеріалів (щоденників, кореспонденції, протоколів і т.д.).
  • 3,5 мільйона патріарших благословень для членів Церкви
  • зібрання, в яке входить 13000 фотографій
  •  23000 аудіо та відеозаписів

Деякі з цих матеріалів доступні для відвідувачів у публічній бібліотеці, інші ж знаходяться в архівних сховищах і видаються для користування у читальному залі. Часто відвідувачі використовують ці матеріали для написання дослідницької книги або для наукової публікації. Інші відвідувачі можуть використовувати зібрання Бібліотеки історії Церкви, щоб більше дізнатися про своїх мормонських предків або про історію Заходу.

Ця будівля, зведена за новітніми технологіями, має два види архівних сховищ, які призначені для збереження історичних артефактів. У 10 основних архівних сховищах підтримується температура 12,8 градуса за Цельсієм при 35 відсотках відносної вологості. Є також два спеціальні сховища для кольорових фільмів, фотографій і особливо важливих для Церкви матеріалів, де підтримується температура мінус 20 градусів за Цельсієм.

Крім місць загального доступу і сховищ, нова будівля має приміщення для зберігання, упорядкування та дослідження матеріалів. Щороку Церква відправляє на зберігання від 300 до 500 книг та документів і від 3000 до 4000 аудіовізуальних записів. Співробітники, які займаються упорядкуванням матеріалів, щороку отримують і каталогізують від 500 до 700 нових зібрань, у т.ч. 6000 публікацій. Нова будівля також має офіси для роботи штатних працівників і волонтерів, які відповідають за історично важливі місця, зміст веб-сайту і публікації таких видань, як The Joseph Smith Papers.

Бібліотека історії Церкви отримала срібний сертифікат від організації Leadership in Energy and Environmental Design (Лідерство в енергетиці та екологічному дизайні) (LEED). Щоб заслужити цю “зелену” винагороду, будівлі повинні відповідати певним вимогам: використовувати менше тепла й електроенергії, мати більший доступ до краєвидів завдяки тому, що вікна знаходяться близько до робочих місць людей, бути розташованими недалеко від громадського транспорту та використовувати продукцію місцевого виробництва, яка може вторинно перероблятися або виділяє менше газів, що можуть зашкодити здоров’ю людей.


 

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.