Прес-релізи

Мормонська церква продовжує співпрацю з Національним педагогічним університетом ім. Драгоманова

26 жовтня 2013 року відбувся семінар «Релігії сучасності: Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів», організований кафедрою культурології Інституту філософської освіти і науки НПУ, Молодіжною асоціацією релігієзнавців України та Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні.

У семінарі брали участь релігієзнавці України: Втілій Хромець, доцент кафедри культурології НПУ, Олег Кисельов, віце-президент Молодіжної асоціації релігієзнавців України, Анна Марія Басаурі Зюзіна, викладач кафедри культурології та інші, а також гості з Росії: Роман Лункін, ведучий науковий співробітник Центру з вивчення проблем релігії та суспільства Інституту Європи РАН, Павло Костилєв, старший науковий співробітник філософського факультету МДУ ім. Ломоносова, головний редактор порталу «Религиозная жизнь».

У семінарі також брала участь Маргарита Єфремова-Лукеча, директор міжнародної інформаційної агенції IntelNews, редактор двомовного журналу Woman Business Society, голова ради Всеукраїнської громадської організації «Єдина».

Церкву представляли президент Київського Українського колу Кирило Похилько, директор Ради зі зв’язків з громадськістю Валерій Ставиченко, та Катерина Сердюк, заступник директора по роботі зі ЗМІ.

За словами Романа Лункіна та Олега Кисельова, цей семінар є видатною подією, оскільки ніколи раніше не організовувався академічний захід, присвячений вивченню певної конфесії за участю представників цієї конфесії.

Семінар є свідченням того, що серед релігієзнавців зростає інтерес до Церкви, а також їхнє бажання досліджувати релігію не з чужих слів, а з матеріалів, виданих Церквою та через безпосереднє спілкування з членами Церкви. Надихає той факт, що з’явилася плеяда молодих учених, які об’єктивно, без упередженості, подають інформацію про Церкву.

Передувала семінару плідна співпраця Комітету зі зв’язків з громадськістю з кафедрою культурології НПУ. Упродовж минулого навчального року проводилися лекції, які знайомили студентів з доктриною, місіонерською роботою, системою освіти, історією Церкви.

На цьому програма співпраці не закінчується. Попереду багато спільних планів.

Подібні заходи сприяють ствердженню позитивного іміджу Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів не лише серед науковців, але і в суспільстві в цілому.

Ви зможете знайти більш докладну інформацію про семінар на порталі Релігійно-інформаційної служби України (risu.org.ua) та на сайті Релігія в Україні (religion.in.ua).

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.