Прес-релізи

Шлях до спасіння: Семінар спеціалістів із самозабезпечення

У Києві відбувся семінар спеціалістів із самозабезпечення. "Самозабезпечення  це...важливий елемент нашого духовного та матеріального благополуччя... Спасіння не може бути отримане ні за яким іншим принципом" (Томас С. Монсон, “Guiding Principles of Personal and Family Welfare”, Ensign ,Sept. 1986, 3),  цією цитатою Пророка Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, відкрився семінар спеціалістів із самозабезпечення. У навчанні, яке відбулося 7 березня , взяли участь брати та сестри ЦІХСОД з усієї України.

Кілька місяців тому в нашій країні стартувала програма, яка зорієнтована на удосконалення життя  членів Церкви. Вона передбачає, що її учасники зможуть навчитися застосовувати принципи віри, освіти, щоденної праці , щоби краще підготуватися для отримання мирських благословень, обіцяних Господом. Під час семінару обговорювалися важливі питання, пов’язані із застосуванням принципів самозабезпечення в житті кожного, хто прагне бути незалежним.

Як віра впливає на нашу самостійність? Як навчитися приймати те, що змінити не в силах, однак робити те, що необхідно і можливо для покращення ситуації, покладаючись на допомогу Господа? Як ми можемо виявляти нашу віру щодня, знаючи, що мета нашого Небесного Батька забезпечити Своїх дітей всім необхідним для гідного життя? Які кроки треба зробити у напрямку успішного пошуку роботи? Це лише невеликий перелік питань, які порушувалися під час семінару.

Треба зазначити, що заняття проходили у форматі жвавих обговорень, виконання всіма учасниками невеликих завдань та тренінгів, які дозволяли зрозуміти, як діє програма. "Якщо ми виконуємо свою частину роботи, Господь виконує Свою", наголосила під час свого виступу сестра Марія Герасимчук. Вона є активною учасницею усіх трьох напрямів програми, які діють у Києві: пошук роботи, пошук освіти, розширення бізнесу (ці напрямки незабаром будуть реалізовані по всій Україні). Її волонтерська робота у Церкві яскравий приклад того, як можна збільшувати ефективність своїх зусиль на шляху до самозабезпечення.

Брат Олександр Манжос, також один з тих волонтерів, хто допомагає втілювати програму в життя, звертаючись до присутніх з духовною думкою, підкреслив, що шлях до самозабезпечення, це шлях до Спасіння.

Проходив семінар за сприяння і безпосередньої участі менеджера Центра самозабезпечення брата Олексія Гакаленка, а також спеціаліста із самозабезпечення Київського українського колу брата Ростислава Лукача. У семінарі також взяла участь місіонерська пара з церковного служіння брат та сестра Богдан.

"Семінар був дуже корисний,  поділився враженнями брат Ростислав Лукач. Хоч він тривав кілька годин, ніхто не хотів розходитися. Ставили багато запитань, зокрема, як діяти в невеликих приходах, як краще допомагати тим, хто звертається по допомогу в пошуках роботи. Усі ми разом шукали відповіді, і знаходили їх. Ми активно обмінювалися важливою інформацією, налагоджували справжнє партнерство, надихаючи один одного на плідну роботу. У всіх світилися очі і ми всі прощалися один з одним, переповнені  великим бажанням служити іншим у наших покликаннях".

Читайте на цю тему також на сайті Газета.ua

 

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.