Прес-релізи

У Церкві Мормонів діє програма подолання залежностей

Залежність - це нав'язливе і повторюване використання психотропних речовин або деструктивна поведінка, якої дотримуються попри її негативний вплив. Залежна людина намагається зупинитися, але не може. Залежність вважається захворюванням головного мозку, тому що ці речовини і поведінка змінюють структуру мозку і його функціонування. Лікування - це довгий процес, який бажано проводити в умовах групи з метою зцілення мозку та відновлення сил людини для подолання залежності.

Одна з головних цілей Служби сім’ї СОД - допомогти започаткувати в підрозділах Церкви дві важливі програми, які вже діють в Україні.

  1. Програма подолання залежностей, яка допомагає будь-якій людині подолати проблеми  алкоголізму, куріння, вживання наркотиків, порнографії, сексуальної чи інших видів залежності.
  2. Програма для подружжя та членів сім’ї, яка допомагає тим, хто відчуває розпач або емоційне потрясіння через складну поведінку подружжя, члена сім’ї або друга.

Зараз на щотижневій основі в Україні діє дві групи: одна в Дніпропетровську і одна в Одесі. Є також дві групи підтримки подружжя/членів сім’ї, які щотижня збираються у Києві й у Харкові.

Подолання залежності - це процес змін, завдяки яким людина покращує своє здоров’я і благополуччя, живе цілеспрямованим життям і намагається досягнути свого повного потенціалу. Реальність є такою, що якщо не приймати нійких мір, залежність сама по собі не зникне. Ось чому участь у групах з подолання залежності є важливою для одужання.

Також дивиться на цю тему на сайті Gazeta.ua або на офиційному сайті Церкви.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.