Прес-релізи

Мормонська Церква виділяє 1,5 млн. доларів на гуманітарну допомогу переселенцям з Донбасу

22 жовтня 2014 року у приміщенні представництва ООН в Україні було підписано угоду між Релігійним управлінням Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів та Програмою Розвитку ООН про надання Церквою фінансування в розмірі 1,5 млн американських доларів для гуманітарної допомоги переселенцям з Донбасу, а також тим, хто залишається на території проведення бойових дій.

Угоду підписали Пан Ніл Вокер, Координатор системи ООН в Україні, Постійний Представник ПРООН в Україні, та Володимир Лобода, Президент Релігійного Управління Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні.

Допомога спрямована на полегшення стану 450 тис. чоловік,  які мешкають в Донецькій, Луганській, Харківській, Запорізькій, Полтавській, Дніпропетровській та Одеській областях, і буде здійснюватися шляхом закупівлі продовольчих і непродовольчих товарів та їх доставки постраждалим.

Володимир Лобода зазначив, що мета надання гуманітарної допомоги, здійснюваної Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів, - це турбота про людей незалежно від їхнього віросповідання. Всі люди – Божі діти. Надаючи допомогу, ми лише наслідуємо приклад нашого Спасителя.

Пан Ніл Вокер сказав: “В Україні майже півмільйона переселенців. У багатьох з них немає житла, роботи і доходу, перебої з питною водою, відсутність медичного обслуговування, освіти. Люди потерпають від нестачі теплого одягу, їжі та соціальної допомоги. Ми вітаємо цю ініціативу і раді співпрацювати у справі надання допомоги нужденним”.

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів офіційно існує в Україні понад 20 років. Надання гуманітарної допомоги здійснюється в таких напрямках, як закупівля медичного обладнання, постілі та меблів для лікарень, дитячих будинків та будинків для літніх людей. Широко впроваджується програма лікування вад зору у літніх людей, та реанімації новонароджених, а також забезпечення інвалідними візками тих, хто їх потребує.

 

 

 

 

 

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.