Новини

Всесвітня подорож служіння Президента Рассела М. Нельсона, 2018 р.

Під час всесвітньої подорожі служіння Президента Рассела М. Нельсона і Джеффрі Р. Холланда у 2018 році вони за 11 днів відвідали вісім міст в Європі, Африці та Азії. Вона тривала з 10 по 23 квітня 2018 р. Нижче наведено короткий підсумок відвідування кожного міста.

Лондон (Англія), був першим містом у цій всесвітній подорожі. Це перша офіційна поїздка Президента Нельсона за межі Сполучених Штатів відтоді, як у січні його було покликано 17-м пророком Церкви.

Ми щойно зрозуміли, що зустрінемося тут, у Лондоні, з усіма жителями світу, — сказав Президент Нельсон 12 квітня. — Нам не потрібно ще кудись їхати. У Лондоні мешкають люди з усіх країн світу”.

З Президентом Нельсоном подорожувала його дружина, Венді, а старійшину Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, супроводжувала його дружина, Патриція.

Провідники і їхні дружини виступали перед місіонерами Англійської Лондонської місії, членами історичної каплиці Гайд-Парк. Збори транслювалися в церковні доми зборів у Великобританії та Ірландії. Пізніше вони зустрілися з кількома місцевими сім’ями святих останніх днів.

“Ми несемо любов Господа людям, і вони навчаються любити одне одного”, сказав Президент Рассел М. Нельсон. “Читаючи газети ми бачимо, як гніваються люди одне на одного. Шлях Господа це шлях миру. Він сказав: любіть одне одного, як Я вас полюбив”, сказав Президент Нельсон.

Єрусалим (Ізраїль), був другим місцем, яке відвідав Президент Рассел М. Нельсон 14 квітня. Під час духовного вечора округу в Єрусалимському центрі Університета Бригама Янга зібралися члени Церкви, друзі і студенти.

Під час свого візиту до Святої Землі старші провідники Церкви поділилися своїми почуттями і свідченням про Спасителя. “Гефсиманія це важлива назва, оскільки вона означає місце, де давлять олію”, сказав Президент Нельсон. “На Оливну гору приносили оливи, щоб давити їх задля дорогоцінної олії, тож, символічно, під тягарем гріхів усього людства, Ісуса було давлено. Його піт став краплями крові дорогоцінною олією нашого Викупителя, нашого Спасителя”.

Найробі (Кенія), дім для приблизно 14000 святих останніх днів і майбутнього храму є третім місцем, яке відвідав Президент Нельсон під час своєї всесвітньої подорожі. Він прибув до Найробі, столицю Кенії, 16 квітня 2018 р.

Церковні громади усієї Кенії чули звернення церковних провідників і їхніх дружин.

“Наше послання світу полягає у тому, що Ісус є Христос і що Його спосіб життя це шлях до радості і щастя не лише в цьому житті, а й у житті прийдешньому”, сказав Президент Рассел М. Нельсон. Серед присутніх були керівники, які представляли громаду, уряд, бізнес та освіту, а також медіа.

Більш як 4000 людей зібрались в Хараре (Зімбабве), щоб почути виступ Президента Нельсона, включаючи сотні дітей, які співали перед його виступом куплет з гімну “Я Божеє дитя.

Його виступ на духовному вечорі транслювався до церковних громад по всьому Зімбабве.

Президент Нельсон зазначив: “Ви заслуговуєте на храм тут, у Хараре, оскільки саме в ньому ми отримуємо найвищі з усіх благословень, які Бог може дати Своїм вірним дітям. Я хочу бути тут, щоб бачити, як це станеться”.

У Бенґалуру (Індія), Пророк говорив зі святими останніх днів з Бенґалуру про новий храм, оскільки під час минулої генеральної конференції Президент Нельсон оголосив, що там буде побудовано новий храм. В Індії, країні з більш як 1,3 мільярдом населення багатьох віросповідань, включаючи індуїзм, іслам та християнство, буде побудовано перший мормонський храм.

“Наш підхід полягає у тому, щоб усунути бідність серед людей, а не забрати людей з бідності. Ми навчаємо їх, що Бог любить їх, і якщо вони виконуватимуть Його заповіді, то матимуть щасливе життя”, сказав Пророк.

20 квітня у Бангкоку (Таїланд), Президент Нельсон сказав кільком тисячам місцевих святих останніх днів, що “майбутнє для Церкви є яскравим тут, в Азії”.

Те, що Президент Нельсон згадав про майбутнє, частково стосувалося його візиту цього тижня до місця будівництва храму в Бангкоку, про який недавно було оголошено.

“Ми хотіли побачити місце, де буде побудовано храм у Бангкоку, Таїланд, тож ми вирушили до нього. Ми мали там дуже особливі почуття”, сказав Президент Нельсон під час зустрічі з кількома тисячами членів Церкви в Бангкоку, столиці Таїланду.

Провідники Церкви визначили, що ці збори в Бангкоку були найбільшим зібранням святих в історії Церкви в Таїланді.

Відвідавши Гонконг (Китай) Президент Нельсон виступив перед 4000 святих останніх днів, говорячи про чудо людського тіла, а також про важливість освіти, молитви, десятини, сім’ї і поклоніння у храмах. Ці слова він сказав, завершуючи свій візит до Азії, в суботу, 21 квітня 2018 р.

Пророк звертався до приблизно 4000 членів Церкви в Гонконзі.

“Усе, що ми робимо в Церкві, направлене на те, щоб зробити життя кращим для інших людей, принести їм радість, сказав Президент Нельсон. І як це зробити? Створюючи сильні сім’ї. Ці сім’ї стають сильнішими завдяки завітам, які укладаються у святих храмах”.

Президент Нельсон нагадав святим останніх днів, що робота Церкви в Азії лише починається.

В Гонолулу, (Гаваї, США) Президент Нельсон завершив свою всесвітню подорож служіння у студмістечку Університету Бригама Янга–Гаваї, в Лайє, Гаваї.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.