Новини

Церква публікує розповіді з життя перших святих

Перші розділи опубліковані он-лайн та в церковних журналах

Перший том нової серії книг про важливі події в мормонській історії стане доступним для громадськості цього літа. Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів публікує чотиритомну збірку під назвою “Святі: Розповіді про Церкву Ісуса Христа в останні дні”.

“Ця нова історія — це розповідь, — сказав старійшина Стівен Е. Сноу, генеральний авторитет сімдесятник і церковний історик та літописець. — Вона починається до отримання Першого видіння і закінчується сьогоденням та написана в літературній формі, і для більшості членів Церкви вона буде захоплюючою і легкою для читання”.

Перші три розділи першого тому вже були опубліковані в церковних журналах “Ensign” і “Ліягона” та на веб-сайті історії Церкви. Перші вісім розділів будуть опубліковані у такому ж форматі і будуть доступними 47 мовами. Уся книга буде доступна 14 мовами пізніше цього року. Читачі також знайдуть цей контент у розділі “Історія Церкви” в додатку “Євангельська бібліотека”.

В книзі знаходяться справжні історії жінок і чоловіків, які присвятили своє життя встановленню Церкви на планеті. Історики Церкви проводили дослідження і писали кожний том, а старші церковні провідники розглядали манускрипти.

“Історія Церкви допомагає нам зрозуміти життя тих, хто жив до нас, випробування і труднощі, з якими вони стикалися, і як вони їх долали, — пояснює старійшина Сноу. — Їхні розповіді сповнені віри і відданості, сміливості, смутку і радості, і, знову ж таки, багатьма випробуваннями, особливо в перші дні Церкви, але навіть і сьогодні, коли Церква знаходиться в багатьох частинах світу”.

Церковні провідники кажуть, що видання “Святі” було написано, як відповідь на заповідь Господа “постійно вести церковний літопис і історію” (УЗ 47:3). Це вже втретє Церква публікує багатотомну історію свого минулого. Джозеф Сміт вперше почав запис історії Церкви в 1830-х роках, яка почала публікуватися, починаючи з 1842 року. Історик Церкви Б. Х. Робертс опублікував другу багатотомну історію у 1930 році.

У першому томі видання “Святі” з підзаголовком “Стяг істини” розповідається історія відновлення, починаючи з дитинства Джозефа Сміта і закінчуючи отриманням членами Церкви обрядів у храмі в Наву у 1846 році. У другому томі “Жодна нечиста рука” розповідається про випробування святих під час зібрання в західних Сполучених Штатах, закінчуючи освяченням Солт-Лейкського храму у 1893 році. У третьому томі “Сміливо, благородно і незалежно” історія зосереджується на глобальному зростанні Церкви і закінчується освяченням храму в Берні, Швейцарія у 1955 році. У четвертому томі “Залунає в кожному вусі” читачі зможуть прочитати про недалеке минуле, коли храми знаходяться по всьому світу.

“Люди жертвують, щоб приєднатися до Церкви, змінити своє життя і стати активними членами Церкви, — додав старійшина Сноу. — І тому ці розповіді є важливими для того, щоб нагадати нам сьогодні про те, що ми також можемо подолати труднощі. Мене сповнює надією знання про те, що Господь може працювати через недосконалих людей, навіть через мене”.

Церковні провідники вірять, що нові томи приваблять молодь і дорослих. Деталі й діалоги, що містяться в книжках, підтверджуються історичними джерелами. У кінці кожного розділу читачі знайдуть посилання на церковні записи і додаткові джерела, включаючи додаткові оповідання та відео на сайті saints.lds.org.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.