Новини

Ісус Христос відвідує давніх мешканців Американського континенту в 4-му сезоні серіалу “Відео за Книгою Мормона”

Цим, основаним на Писаннях, фільмом продовжується четвертий з п’яти знімальних сезонів серіалу “Відео за Книгою Мормона”, в якому представлено події з книги 3 Нефій.

Невдовзі після розп’яття і воскресіння Ісуса Христа між собою розмовляли люди, що належали до давньої цивілізації на Американському континенті. Тоді ж вони “почули голос, і линув він нібито з небес” і “[по]дивилися [туди] …, звідки лунав той звук”.

“Ось Мій Улюблений Син, в Якому Я задоволений, в Якому Я прославив Своє імʼя, — слухайте Його”, — проголосив голос Бога Батька. За якусь мить “побачили вони Чоловіка, Який сходив з небес; і був Він одягнений у білі шати; і Він спустився і став поміж них”.

Як написано у Книзі Мормона: Ще одному свідченні про Ісуса Христа (3 Нефій 11:3, 5, 7–8), тим чоловіком був воскреслий Спаситель.

Щоб проілюструвати, як воскреслий Спаситель відвідав людей у західній півкулі та священнослужив їм, зараз відбувається підготовка до виходу наприкінці 2022 р. першого епізоду четвертого сезону серіалу “Відео за Книгою Мормона”.

 “Я знаю, що у знімальної групи, а також і у акторів було багато безсонних ночей. Я прокидаюсь о третій ранку просто, щоб пересвідчитися в тому, чи задовольнятиме це нашого Небесного Батька”, — сказав Блейр Треу, головний режисер відеосеріалу, знаходячись на знімальному майданчику.

Зйомки відео відбувалися поблизу Спрінгвілла, шт. Юта, де персоналом знімальної групи були споруджені просто неба декорації, що зображують храм у землі, відомій як “Щедра”, у Книзі Мормона, та інші давні будівлі. Понад 1000 людей—актори, персонал та члени знімальної групи — працюють разом над тим, щоб оживити пророцтва і свідчення про воскреслого Божого Сина, Який спускається з небес, аби зустрітися з людьми у Новому Світі та послужити їм.

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, зі своєю дружиною Гарріет відвідали знімальний майданчик і поспілкувалися з акторами і знімальною групою. Старійшина Ухтдорф очолює у Церкві Виконавчу раду з питань священства і сім’ї, яка наглядає за цим проєктом.

Під час візиту старійшина Ухтдорф висловив вдячність “за відданість і професіоналізм усіх, хто бере участь у зйомках цього важливого фільму за Книгою Мормона”.

DFU-BOM
DFU-BOM
Інтерв’ю у старійшини Дітера Ф. Ухтдорфа, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, та його дружини Гарріет бере один з членів групи, відповідальної за присутність Церкви у соціальних медіа, під час зйомок 4-го сезону серіалу “Відео за Книгою Мормона” у середу, 14 липня 2021 р., поблизу Спрінгвілла, шт. Юта.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

“Відчувається, ніби ця земля свята … завдяки тому, що ви тут втілюєте”, — сказав старійшина Дейл Г. Ренлунд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, під час спілкування з акторами і членами знімальної групи.

BOM-S4
BOM-S4
Старійшина Дейл Г. Ренлунд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, та його дружина Рут спілкуються з акторами і членами знімальної групи під час перерви на зйомках 4-го сезону серіалу “Відео за Книгою Мормона” у понеділок, 19 липня 2021 р., поблизу Спрінгвілла, шт. Юта. 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

“Послання про Христа, на Якому зосереджено все у Церкві, є найважливішим у євангелії, дійсно є найважливішим для [нефійського] світу”,—сказав старійшина Кевін С. Гамільтон, генеральний авторитет сімдесятник, який також служить в організаційному комітеті Бібліотеки відео за Книгою Мормона.

BOM-S4
BOM-S4
Президент Джин Б. Бінгем, з генерального президентства Товариства допомоги, спілкується з акторами і членами знімальної групи під час перерви на зйомках 4-го сезону серіалу “Відео за Книгою Мормона” у середині липня 2021 р. поблизу Спрінгвілла, шт. Юта.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Також проводиться зйомка й інших сцен з книги 3 Нефій у Книзі Мормона. В них показано діяння Спасителя, подібні до тих, свідками яких були Його послідовники в Єрусалимі. Зокрема, Він благословив дітей і священнослужив їм (3 Нефій 17:11), зцілив хворих і стражденних (3 Нефій 17:7) та покликав 12 апостолів навчати Своєї євангелії (3 Нефій 19:4).

Мета цих основаних на Писаннях відео—допомогти святим останніх днів та друзям Церкви зміцнити свою віру в Ісуса Христа.

BOM-S4
BOM-S4
Інтерв’ю у Ентоні Баттерса, актора з Гамільтона, Нова Зеландія, який грає роль воскреслого Ісуса Христа, бере один з членів групи, відповідальної за “Новини Церкви”, під час зйомок 4-го сезону серіалу “Відео за Книгою Мормона” у понеділок, 19 липня 2021 р., поблизу Спрінгвілла, шт. Юта.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

“Я поки що лише кілька днів брав участь [у зйомках], але як чудово бути з акторами і знімальною групою, які всі зібралися тут з однією метою”, — сказав Ентоні Баттерс з Окленда, Нова Зеландія, який грає роль воскреслого Ісуса Христа.

Баттерс розповів, що гримери вручну зробили накладки для його рук і ніг, щоб показати сліди від ран, які залишилися на тілі Ісуса Христа після Його розп’яття. 34-річний актор додав, що хоча фізична підготовка є тривалою і важкою, допомога з небес приходила до нього в усіх інших аспектах його підготовки.

“Я сподіваюсь, що завдяки цьому люди дізнаються про свого Спасителя і Його любов до них”, — сказала Пенні Джонсон, помічниця режисера, відповідальна за сценарій.

Попередні сезони можна переглянути на каналі Відео за Книгою Мормона в YouTube (англійською та російською мовами), на сайті ChurchofJesusChrist.org (англійською та російською мовами) або у додатку Євангельська бібліотека, та іншими мовами.

Подібно до серій перших двох сезонів, нові епізоди будуть оприлюднені одночасно 15 мовами, зокрема, англійською, іспанською, італійською, кантонською, корейською, мандаринською, німецькою, португальською, російською, самоанською, себуано, тагальською, тонганською, французькою та японською.

Під час ще одного знімального сезону в 2022 р. будуть відзняті епізоди на основі інших писань давніх пророків, зокрема вчень Мормона, Етера, і показано більше історій з книг Мосії, Алми та Геламана.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.