covid-19-vaccine-ukr.jpeg
Новини

Благодійна організація святих останніх днів передає 20 мільйонів доларів США на підтримку глобальної боротьби ЮНІСЕФ з COVID-19

Благодійна організація святих останніх днів на сьогодні стала найбільшим донором з приватного сектору, який підтримує роботу ЮНІСЕФ з ACT-Accelerator та COVAX

Благодійна організація святих останніх днів, через яку Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів надає гуманітарну допомогу, оголосила сьогодні про надання гранту в 20 мільйонів доларів США для підтримки по всьому світу роботи ЮНІСЕФ з Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator та підрозділом вакцинації  ACT Accelerator, який називається COVAX Facility.

Цей грант є доповненням до пожертвування у 3 мільйони доларів США, яке Благодійна організація святих останніх днів зробила у 2020 р. для сприяння оперативній боротьбі ЮНІСЕФ з COVID-19, надання доступу до води і забезпечення засобами санітарії та гігієни.

 

Новий грант сприятиме історичним зусиллям ЮНІСЕФ у здійсненні до кінця 2021 р. закупівлі та постачання 2 мільярдів доз вакцин проти COVID-19 у 196 країн та економік, які беруть участь в COVAX. Перші 2 мільярди доз призначено для захисту медичних та соціальних працівників, які працюють безпосередньо з пацієнтами, а також для людей, у яких є високий ризик захворіти і які є вразливими до вірусу.

Це пожертвування також допоможе ЮНІСЕФ у співпраці з країнами, щоб покращити їхні холодильні системи і системи постачання, підготувати медичних працівників, вирішити проблеми з дезінформацією і зміцнити довіру до вакцин та систем охорони здоров’я, що їх постачають.

“COVID-19 — це справді перша глобальна криза, яку ми побачили у своєму житті. Незалежно від того, де ми живемо, пандемія вражає кожну людину, зокрема й дітей. Ще ніколи не було більш нагальної потреби працювати разом. Цей грант для виконання нашої важливої ролі в COVAX, який ми отримали від Благодійної організації святих останніх днів, є на сьогодні найбільшим пожертвуванням від партнерів з приватного сектора, — сказала Генрієта Форе, виконавчий директор ЮНІСЕФ. — Ми сподіваємося, що їхня щедрість надихає інші організації, установи та приватних осіб допомогти нам забезпечити рівний доступ до вакцин проти COVID-19”.

Завдяки Ініціативі COVAX, яка діє разом з Gavi (Глобальним альянсом з вакцинації та імунізації), Vaccine Alliance (Альянсом вакцин), WHO (Всесвітньою організацією охорони здоров’я) та CEPI (Коаліцією інновацій для готовності до епідемій), ЮНІСЕФ використовує свій унікальний досвід у закупівлі й доставці вакцин, а також свої переваги та можливості залучати до участі громади для формування попиту та прийняття вакцин. Ця робота призначена пришвидшити кінець пандемії та мінімізувати дестабілізацію в житті дітей, захистивши працівників охорони здоров’я та соціальних працівників по всьому світу, зокрема й освітян і тих, хто безпосередньо відповідає за догляд і лікування пацієнтів.

“Ми висловлюємо подяку команді та організації ЮНІСЕФ. Вони дуже багато зробили для піклування про дітей та їхні сім’ї і допомагають їм задовольняти їхні основні потреби й реалізувати їхній потенціал, – сказав єпископ Жеральд Коссе, Верховний єпископ Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. – Якщо у вразливих громадах буде вакциновано більшу кількість дорослих, то можна буде відновити надання найважливіших для дітей послуг, що стосуються охорони здоров’я, харчування та освіти. У своїх серцях ми сподіваємося не лише подолати пандемію, але й побачити більш яскравим майбутнє для всіх дітей та їхніх сімей”.

Благодійна організація святих останніх днів та ЮНІСЕФ США почали своє партнерство у 2013 р. і працюють разом, щоб надавати підтримку дітям та їхнім сім’ям у сферах імунізації, реагування на надзвичайні ситуації, а також задоволення потреб, що стосуються освіти та розвитку біженців. 

Про ЮНІСЕФ

ЮНІСЕФ працює у найнебезпечніших місцях планети, щоб допомагати найбільш обездоленим дітям у світі. У 190 країнах і територіях ми працюємо для кожної дитини, скрізь, щоб покращити цей світ для всіх їх. Щоб отримати більше інформації про ЮНІСЕФ та її роботу заради дітей, відвідайте сайт www.unicef.org. Щоб отримати більше інформації про COVID-19, відвідайте сайт www.unicef.org/coronavirus. Більше дізнайтеся про роботу ЮНІСЕФ з вакцинації проти COVID-19 тут або про роботу ЮНІСЕФ з імунізації тут.

Слідкуйте за ЮНІСЕФ у Twitter та  Facebook.

Про Ініціативу COVAX

COVAX – основна складова Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator, глобальна новаторська програма, метою якої є прискорення створення, виробництва та надання рівного доступу до тестів, лікування та вакцин проти COVID-19. Її створено на платформі Gavi,  фонду Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) та WHO (Всесвітньої організації охорони здоров’я). Її мета – прискорити створення та виробництво вакцин проти COVID-19 і гарантувати справедливий та рівний доступ до них усім країнам світу. www.who.int/initiatives/act-accelerator/covax. ЮНІСЕФ, співпрацюючи з PAHO Revolving Fund (Оборотним фондом Панамериканської організації охорони здоров’я), виконує головну роль у закупівлі та постачанні доз вакцин проти COVID-19 від імені Ініціативи COVAX.

Про Благодійну організацію святих останніх днів

Через Благодійну організацію святих останніх днів Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів надає гуманітарну допомогу і вже надала підтримку у здійсненні 1 050 проєктів для боротьби з COVID-19 у 152 країнах. Благодійна організація святих останніх днів надає грошову підтримку відомим світовим партнерам з імунізації для закупівлі та доставки вакцин, моніторингу захворювань, реагування на спалахи захворювань, навчання медичних працівників та для розробки програм ліквідації та викорінення причин, що викликають захворювання. Завдяки цьому було імунізовано більше дітей, а отже було втрачено менше життів через такі хвороби, як кір, краснуха, правець матерів і новонароджених, поліомієліт, діарея, пневмонія та жовта пропасниця.
 

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.