Новини

Старійшина Массімо Де Фео взяв участь у зборах на високому рівні під час конференції з майбутнього Європи

Meeting-screenshot-Europe_2022_UKR.jpg
 

У п’ятницю, 14 січня 2022 р., старійшина Массімо Де Фео, один із провідників Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Європі, взяв участь у міжрелігійних зборах, на яких також були присутні кілька високопоставлених представників інших європейських релігійних організацій.

Він отримав запрошення від єврокомісара Маргарітіса Схінаса, віцепрезидента Європейської комісії, взяти участь в обговоренні перебігу постійної конференції з майбутнього Європи. У зустрічі також взяла участь віцепрезидентка Європейської комісії Дубравка Шуїця. Ці збори проводилися онлайн через обмеження, викликані пандемією COVID-19.

Іншими учасниками зборів були рабин Альберт ҐІҐІ (головний рабин Брюсселя і постійний представник на конференції європейських рабинів), преподобний Християн Крігер (президент Конференції європейських Церков), його високопреосвященство єпископ Рімантас Норвіла (єпископ Вілкавішкіський, Литва), імам Тарек Oуброу (імам мечеті Бордо, Франція), рабин Міхаель Шудрих (головний рабин Варшави, Польща), його високопреосвященство Антоній (митрополит Центральної і Західної Європи, Болгарська православна церква) та інші лідери християнських, мусульманських, буддистських та юдейських релігійних організацій у Європі.

На зборах високого рівня розглядалися багато ідей та пропозицій, які вже озвучувалися раніше і були пов’язані з темами конференції, зокрема, щодо кліматичних змін, здоров’я, економіки та працевлаштування, цифрової трансформації, верховенства права, безпеки, зовнішньої політики ЄС, а також міграції. Конференція має представити висновки навесні 2022 р.

У цьому контексті старійшина Де Фео торкнувся питання кліматичних змін, пояснивши, що “для віруючих людей захист і збереження нашої планети—це не просто питання виживання. Вона є нашою домівкою, і ми віримо, що вона є творінням Бога і даром від Нього”.

Потім він торкнувся питання міграції. У своїх коментарях він зазначив, що “серед усіх тем саме ця тема викликає найбільші розбіжності”, закликаючи представників інституцій ЄС не залишати у поспіху поза увагою жодного з цих голосів. Він сказав: “Як церква, ми продовжимо надавати допомогу і підтримку біженцям, роблячи це у партнерстві з державними і недержавними організаціями, як ми це робили упродовж майже 40 років з того часу, коли ми започаткували нашу всесвітню гуманітарну програму”.

Він також нагадав Європейській комісії, що “потрібна справжня солідарність …, щоб уникати дискримінації та поважати людську гідність усіх мігрантів”. На завершення старійшина Де Фео зазначив, що Церква з незмінною відданістю турбується про благополуччя всіх Божих дітей у Європі та по всьому світу. Після вступних промов лідерів відбулася дискусія, на якій учасники змогли обговорити решту тем.

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів — це християнська конфесія, чисельність якої у Європі становить півмільйона членів Церкви, і яка прагне співпраці з державними інституціями, а також з міжнародними недержавними організаціями, релігійними організаціями та громадянським суспільством.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.