Новини

Спільно з Фундацією Дім Рональда МакДональда Церква бере участь у створенні сімейних кімнат у державних лікарнях

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів разом з іншими організаціями підтримала ініціативу Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні зі створення сімейних кімнат в державних лікарнях України.

Сімейні кімнати в дитячих лікарнях надають можливість батькам, які приїжджають з інших міст, лишатися поряд зі своїми маленькими дітьми під час їхнього перебування на стаціонарному лікуванні. Загалом п’ять створених сімейних кімнат вже встигли прийняти 66230 гостей. Фундація разом зі своїми партнерами не лише облаштовує, але й постійно підтримує діяльність цих кімнат.

На святкуванні п’ятиріччя Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні, директорка Фундації Галина Соловій, поділилася кількома історіями батьків, які скористалися сімейними кімнатами.

"Ми просто не уявляємо, як би ми могли так часто приносити теплу їжу нашому синочку, якщо б ми не перебували у сімейній кімнаті. Всього лиш кілька хвилин — і ми знову біля сина: заспокоюємо і підбадьорюємо його", — розповідали Олена та Артур, син яких із хворобою серця лежав у реанімації.

В одній з кімнат було одночасно три мами, діти яких знаходилися в реанімації. Одна з них, Надія, поділилася своїм досвідом: "Так добре, що ми тут троє разом: і підбадьоримо одна одну, і відпочинемо та розкажемо про свої турботи, а потім, знову разом, вже наповнені силою та енергією, біжимо до наших діточок!"

Продовжуючи своє звернення, пані Галина пояснила: "Ми це називаємо сімейно-орієнтованою медициною. І будівництво ось таких комфортних сімейних кімнат у дитячих лікарнях є важливою частиною цього підходу, адже ми віримо, що батьки і діти мають бути обов’язково поруч у лікарнях — в умовах гідних, людських. Ми дякуємо нашим партнерам, які вирішили своїм часом та ресурсом підтримати десятки тисяч родин з важкохворими дітками в Україні".

Запропонувавши свою допомогу, Церква звернулася до Фундації з пропозицією відкрити ще дві сімейні кімнати. Одна з них вже будується в Рівненській обласній дитячій лікарні. Початок будівництва другої чекає завершення конкурсу серед найбільших дитячих лікарень країни.

Під час свого звернення на святкуванні п’ятиріччя Фундації Олексій Гакаленко, менеджер гуманітарних програм Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів у Східноєвропейській території, подякував представникам та партнерам Фундації: "Це велика честь бути вашими партнерами і допомагати у здійснені цієї місії. Як казали сьогодні: "благодійність — це щось чудове"… Для мене честь представляти тут людей, які жертвують кошти на благодійність і, перш за все, велика подяка їм. Я вдячний також всім партнерам Фундації Дім Рональда Макдональда. Впевнений, рухаючись вперед разом, ми будемо чути ще більше історій про зміцнені сім’ї і усміхнених дітей".

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів веде активну гуманітарну діяльність по всьому світу. Гуманітарні програми Церкви призначені для допомоги людям, незалежно від їх національної чи релігійної приналежності.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.