Photo-Aug-24,-7-25-48-PM.jpg
Підсумки візиту

Служіння Президента Рассела М. Нельсона в Латинській Америці в 2019 році

Президент Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, Рассел М. Нельсон, відвідав святих останніх днів та інших людей в Латинській Америці у період з 24 серпня 2019 року по 2 вересня 2019 року. Разом зі старійшиною Квентіном Л. Куком, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, він служив у Гватемалі, Колумбії, Еквадорі, Аргентині і Бразилії.

Підсумок їхнього візиту наведено нижче.

Місто Гватемала, Гватемала

Президент Нельсон зустрівся з членами Церкви і сановниками в Гватемалі у суботу, таким чином розпочавши своє дев'ятиденне служіння в Латинській Америці. Першу зупинку в цьому своєму служінні в п’яти країнах він зробив у місті Гватемала, столиці країни, відомої своєю історією стародавнього племені Майя і розташованими неподалік вулканами. Він виступив перед святими останніх днів на духовному вечорі і 15 хвилин говорив іспанською.

“Навчайте своїх дітей, а також одне одного, про Господа Ісуса Христа. Його Спокута — це найвеличніша подія в історії світу”, — сказав пророк.

Богота, Колумбія

Президент Нельсон навчав десятки тисяч святих останніх днів, які зібралися у Боготі, Колумбія, 25 серпня 2019 року, про те, що найбільші благословення доступні завдяки Ісусу Христу.

Президент Нельсон, старійшина Кук і старійшина Енріке Р. Фалабелла, сімдесятник, також зустрілися з Айвеном Дуке Маркесом, президентом Республіки Колумбія. Вони обговорювали релігійну свободу. Президент Нельсон сказав, що президент Маркес “був дуже уважним і щиро дякував за допомогу нашої Церкви”.

Кіто, Еквадор

На зустрічі, яку транслювали в усі Церковні громади в Еквадорі, Президент Нельсон сказав святим останніх днів, які зібралися в General Rumiñahui Coliseum в Кіто, що розвиток віри в Бога є обов’язком кожного з них. Ніхто не може зробити це за іншу людину, сказав він.

У вівторок вранці пророк зустрівся з президентом Еквадору, Леніном Морено. Вони обговорювали важливість захисту сімей.

Буенос-Айрес, Аргентина

Президент Нельсон навчав тисячі членів Церкви і запрошених гостей про те, як отримати такий великий спокій, який би втішив їх навіть на порозі смерті. Старійшина Кук, сестра Нельсон і сестра Кук також говорили, як поставити найголовніші речі на перше місце в житті.

Раніше того дня їхня група разом з гуманітарною організацією взяла участь у наданні інвалідних візків нужденним.

Бразиліа, Бразилія

“Попереду нас чекають захоплюючі речі, — сказав Президент Нельсон, коли закінчував свою промову під час свого служіння в Латинській Америці, в Бразилії, найбільшій країні в Південній і Латинській Америці. — Ця робота рухається вперед прискореними темпами. Кожного ранку я з нетерпінням підскокую з ліжка, аби побачити, що ж принесе новий день”.

Під час інтерв’ю з пресою Президент Нельсон сказав, що під час жовтневої генеральної конференції буде оголошено про будівництво нових храмів, а також інші новини.

Сан-Паулу, Бразилія

Більше 37 000 людей разом зі своїми сім’ями почали збиратися за вісім годин до початку духовного вечора з Президентом Нельсоном в Конгрес-центрі Анембі. Більшість вже зайняла свої місця за п’ять годин до початку, заповнивши місце проведення зборів. Це було найбільшим зібранням, на якому виступав Президент Нельсон за межами Сполучених Штатів. “Я прийшов сюди як слуга Господа”, — сказав Президент Нельсон, виступаючи без підготовленого заздалегідь виступу. Натомість він приніс свій примірник Писань, щоб дати пораду батькам.

Після духовного вечора у Президента Нельсона взяла інтерв’ю телеведуча бразильського каналу новин BandNews TV, Ізабела Такакі.

Президент Нельсон став 17-м Президентом Церкви у січні 2018 року. З того часу він багато подорожував світом, щоб відвідати членів Церкви і друзів віри на багатьох континентах.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.