Новини

Президент Португалії, Марсело Ребело де Соса, відвідує Лісабонський храм

Президент Португальської Республіки, пан Марсело Ребело де Соса, відвідав Лісабонський Португальський храм Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів 29 серпня 2019 року. Під час цієї історичної події президент Португалії також отримав свої особисті сімейно-історичні дані від старійшини Хосе А. Тейшейри, з президентства сімдесятників, які були розташовані у таблиці з рамкою і містили інформацію про чотири покоління. Він також отримав книгу, де було задокументовано родовід президента.

Після того, як президенту Ребело де Соса подарували його сімейно-історичні дані, він сказав: “Мій дідусь поїхав до Бразилії ще дуже молодим. Після цього він відправився до Анголи. Він став дуже відомим торговцем. Такі історії є дуже важливими. І я знаю, що ваша Церква дуже переймається сім’ями, як і я. (Сім’я) — це фундамент суспільства”.

 

Старійшина Тейшейра, уродженець Португалії і навернений до Церкви, пояснив, що сімейно-історичні дослідження і храми Церкви тісно пов’язані. “Храми — це священні доми Бога, де ми виконуємо церемонії для себе і за наших предків, які пов’язують наші сім’ї разом навічно. Саме тому ми активно займаємося генеалогічними дослідженнями”.

Крім старійшини Тейшейри, до президента Ребело де Соса приєднався і старійшина Гарі Б. Сабін, президент Європейської території Церкви, і старійшина Хоакім Морейра, який є територіальним сімдесятником і відповідальним за дні відкритих дверей храму.

Делегація пройшлася Лісабонським храмом і його ділянкою, де президент Ребело де Соса безпосередньо побачив витончену архітектуру та обрядові кімнати, в яких члени Церкви навчаються про мету життя і дають обіцяння служити Ісусу Христу.

Старійшина Тейшейра заохотив інших відвідувати храм протягом днів відкритих дверей: “Я хочу, щоб люди приходили і дивилися на храм. Він більше, ніж прекрасний. Він сповнений значення, сповнений значення заради життя і того, що життя означає для нас як для сімей. Те, що ми робимо у храмі, не є таємницею. Воно має особливе значення і є священним”.

Лісабонський храм буде відкритий для загальних публічних відвідувань до 6 вересня 2019 року. Храм буде освячено в неділю, 15-го вересня 2019 року, під час трьох сесій освячення старійшиною Нілом Л. Андерсеном, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів. Сесії будуть транслюватися в доми зборів Церкви по всій Португалії. Цей храм стане 166-м діючим храмом Церкви в усьому світі.

Зараз у Португалії налічується приблизно 45 000 членів Церкви у більше як 65 громадах. Багато членів Церкви є святими останніх днів у другому і третьому поколіннях. Перші місіонери прибули до Португалії у 1975 році, і невелика громада була організоване невдовзі після цього.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.