00_Cover_CMB_1616-UKR.JPG
Новини

Провідники Церкви проголошують послання миру і надії під час Різдвяного духовного вечора 2021 року за участю Першого Президентства

Президент Генрі Б. Айрінг каже, що дух Різдва — це “радість, яка приходить від поклоніння Господу Ісусу Христу”

У неділю четверо провідників Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, а також Хор скинії на Храмовій площі, надихали членів Церкви і її друзів по всьому світу посланнями миру і надії під час Різдвяного духовного вечора 2021 року за участю Першого Президентства.

Промовцями були президент Генрі Б. Айрінг, перший радник у Першому Президентстві; старійшина Дейл Г. Ренлунд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів; старійшина В. Марк Бассет, сімдесятник; та сестра Мішель Д. Крейг, з генерального президентства Товариства молодих жінок. Хор скинії на Храмовій площі виконав гімни: “Народився Бог чудес!”, “О ти, містечко Віфлеєм”, “У ніч похмуру посеред зими”, “О, ніч свята” та “Тиха ніч, ніч свята”.

Духовний вечір проходив у Конференц-центрі на Храмовій площі. Нижче наведено огляди кожного виступу.

Президент Генрі Б. Айрінг

Президент Айрінг говорив про дух Різдва. Він описав його як: “радість, яка приходить від поклоніння Господу Ісусу Христу”. Він сказав, що ми відчуваємо цей дух, коли вивчаємо Писання, які навчають нас про те, Ким був і є Ісус, та коли виявляємо любов до інших.

Президент Айрінг прочитав уривки з Нового Завіту, в яких сказано про роль Ісуса у Сотворінні, про Його покору волі Батька і про Його вчення наслідувати Його приклад любові. Президент Айрінг процитував вірші з Книги Мормона про Спокуту Христа і Його силу допомагати нам у будь-яких обставинах. Він також навів слова з Учення і Завітів, щоб продемонструвати силу молитви і миру, обіцяного Богом.

“[Бог] знає, як допомогти нам відчути мир під час лиха, навіть тоді, коли випробування триває”, — сказав президент Айрінг. “Він направить друзів, як ангелів, стояти біля вас з “теплом сердець і дружніми руками”. Наші серця зміняться на краще, якщо ми витерпимо особисті випробування завдяки вірі в Нього. І, змінившись, ми самі станемо тими друзями, кого Господь може направити, як ангелів, до інших людей”.

Старійшина Дейл Г. Ренлунд

Старійшина Ренлунд навчав про те, як важливо знати про божественність Ісуса Христа. Він сказав, що його батько завжди читав Лука 2 на Святвечір. Прочитавши 32-й вірш, в якому Семен тримає маленького Ісуса і називає Його “[Божим] спасінням”, батько старійшини Ренлунда робив паузу і казав: “Хоча я й не в змозі потримати маленького Ісуса на своїх руках, я знаю, так само, як знав Семен, що те маленьке дитя було Сином Божим, моїм Спасителем і Викупителем. Він — реальний, і Він живий”. Після цього могутнього проголошення його батько дивився на кожного члена сім’ї і емоційно киваючи головою казав: “І ти також можеш дізнатися про це”.

Старійшина Ренлунд розповів, як в 11 років він відчув, що Бог сказав йому, що Книга Мормона навчає істині. І тією ж силою він знає, що Ісус є Спасителем світу. Таке знання, сказав він, є духовним даром, який доступний кожному.

“Цього Різдва попросіть свого Небесного Батька про духовний дар пізнання того, що Спаситель світу живий і що Він реальний”, — сказав старійшина Ренлунд. “Різдвяна пора — це найбільш слушний і чудовий час, щоб вивчати Його життя і старатися наслідувати Його характер та якості. Роблячи це, ви можете пізнати, що Ісус є Христос, Син Божий, і що Він спокутував ваші гріхи”.

Старійшина В. Марк Бассет

Старійшина Бассет нагадав святим останніх днів, що послідовники Ісуса Христа мають бути миротворцями.

“Це наш завітний обов’язок”, — сказав старійшина Бассет. “Ми з вами змінюємо на краще сьогоднішній неспокійний світ, стараючись бути миротворцями — у наших домівках, наших зібраннях, наших громадах, навіть по всьому світу, нашою добротою, нашими добрими справами і нашими словами — і особисто, і віртуально. Віддано “проголошуймо мир”, свідчачи про Нього і словом, і ділом”.

Словами з Лука 2 старійшина Бассет заохотив членів Церкви нести “послання миру “про Цю Дитину”. Це те послання, яке наші місіонери несуть нашим рідним і друзям; це живе послання, яким діляться місіонери служіння, коли служать, наслідуючи Спасителя. Це послання, яке ми проголошуємо, виявляючи любов, ділячись ним і запрошуючи тих, хто навколо нас, стати причасниками надії та миру, які несе добра звістка про Ісуса Христа”.

Сестра Мішель Д. Крейг

Сестра Крейг сказала, що ми маємо користуватися своїми дарами і ділитися ними, щоб надихати інших і служити їм. “Найкращими з дарів є дари часу і талантів”, — якими б незначними вони не були, сказала вона. “Я впевнена, що ці дари є святими”.

Процитувавши старійшину Марвіна Дж. Ештона (1915–1994), сестра Крейг сказала, що дари можуть бути різними. Наприклад, це вміння слухати, плакати, розмірковувати і молитися.

“Застосуйте свій дар слухати з любов’ю і відвідайте самотню подругу або друга”, — сказала вона. “Чи маєте ви дар уникати суперечок і вміти погоджуватися? Ці дари ніколи не були так потрібні, як зараз. Подаруйте їх своїй сім’ї, друзям і сусідам. Скажіть подорожньому, що ви його любите, і запросіть до обіднього столу. Проведіть надихаючий урок. Напишіть записку зі словами доброти. Скористайтеся своїми дарами, щоб допомагати будувати Сіон і зміцнювати людей навколо себе. Богу потрібні всі дари. Він дав нам усі дари, щоб ми надихали Його дітей. Не допустіть, аби ваша музика не прозвучала, хтось залишився без ваших обіймів або пробачення”.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.