GC_Church_leaders_reach_out_UKR.JPG
Генеральна конференція

Провідники Церкви звертаються до світу під час генеральної конференції

2-3 жовтня 2021 року відбулася 191 піврічна генеральна конференція Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, під час якої провідники Церкви звернулися до людей по всьому світу. Завдяки сучасним технологіям мільйони людей отримали можливість дивитися або слухати виступи понад 70 мовами.

Жовтнева генеральна конференція, як і три попередні, починаючи з квітня 2020 року, була закрита для очного відвідування. Однак, вперше за два роки з початку пандемії COVID-19, керівники Церкви в ході двох днів виступали в основному залі Конференц-центру в Солт-Лейк-Сіті, розрахованому на 21000 місць.

Відкриваючи конференцію, Рассел М. Нельсон, Пророк і Президент Церкви, закликав аудиторію «шукати чисту істину, чисте вчення Христове і чисте одкровення». Протягом двох днів промовці зверталися до всесвітньої аудиторії з посланнями про роль вчень Спасителя в подоланні конфліктів, божественний потенціал всіх людей, роль єдності, важливість правильного ставлення до матеріальних благ, духовне і емоційне здоров'я. Неодноразово наголошувалося на Божій любові до всіх, незалежно від їх походження, життєвого досвіду, вчинків і рішень.

Єпископ Л. Тодд Бадж, другий радник у Верховному єпископаті, і сестра Шерон Юбенк, Перший радник у генеральному президентстві Товариства допомоги, поділилися інформацією про проекти Церкви по всьому світу з питань соціального служіння та благодійної допомоги.

На заключній сесії конференції було оголошено про будівництво 13 нових храмів у різних країнах світу.

Вперше за два роки в Конференц-центрі прозвучали гімни у виконанні відразу декількох музичних колективів: всесвітньо відомого Табернакального хору на Храмовій площі, хору Університету ім. Бригама Янга і мультикультурного хору, що складається з виконавців з 35 країн, в складі якого була представлена і Україна.

У зв'язку з епідеміологічною ситуацією на кожній сесії була присутня обмежена кількість осіб: Перше президентство Церкви, Кворум Дванадцятьох Апостолів, інші церковні провідники і члени їх сімей, хор та музиканти, а також персонал Конференц-центру. Учасники конференції дотримувалися заходів соціального дистанціювання, а також носили маски в ході всіх сесій. Кількість зайнятих місць в Конференц-центрі на кожній сесії не перевищувала 700 чоловік.

Генеральна конференція - це всесвітнє зібрання членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Дводенний захід традиційно проводиться кожну весну і осінь — в перші вихідні квітня та жовтня. На подібних конференціях церковні керівники з різних країн світу діляться посланнями, присвяченими таким євангельським принципам як віра, служіння ближньому, цінність сім'ї тощо.

Генеральна конференція відкрита для всіх бажаючих, незалежно від віросповідання чи особистих переконань. Трансляція заходу відбувається понад 70 мовами. Тексти і відео виступів будуть найближчим часом перекладені понад сотнею мов і доступні на сайті Церкви. Матеріали генеральної конференції українською мовою доступні за посиланням.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.