Новини

Провідники Церкви зосереджуються у своїх виступах на щорічному Різдвяному духовному вечорі на Ісусі Христі

Президент Нельсон, старійшина Холланд та інші провідники звертаються до святих останніх днів

На Різдвяному духовному вечорі за участю Першого Президентства у 2020 році пророк та три інші провідники Церкви говорили про любов, мир, знання і радість, які приходять завдяки наслідуванню Ісуса Христа.

У неділю, 6 грудня, промовцями були: Президент Церкви Рассел М. Нельсон; старійшина Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів; старійшина Брент Х. Нільсон, з президентства сімдесятників; і сестра Ребекка Л. Крейвен, друга радниця у генеральному президентстві Товариства молодих жінок. Вони промовляли з Театру Конференц-центру Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів на Храмовій площі. Вибрані музичні твори у виконанні Хору скинії на Храмовій площі були записані раніше, під час попередніх Різдвяних духовних вечорів.

              

Короткий зміст кожного виступу наведено нижче.

Президент Рассел М. Нельсон: Цього Різдва зосереджуйтеся на Спасителі

Пророк подякував святим останніх днів за те, що вони відгукнулися на його відеопослання із закликом висловлювати вдячність в соціальних медіа і дякувати Богу в молитві, яке пролунало 20 листопада.

Президент Нельсон закликав усіх зосередитися на Ісусі Христі під час цієї Різдвяної пори, ускладненої пандемією COVID-19.

“Упродовж цього безпрецедентного року, коли майже кожна людина у світі зазнала впливу глобальної пандемії, немає нічого більш важливого, що ми можемо робити цієї Різдвяної пори, ніж зосередитися на Спасителі та на дарі того, що Його життя дійсно означає для кожного з нас,—сказав Президент Нельсон. — Наш люблячий Небесний Батько так “полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне” (Іван 3:16, курсив додано). Потім Син Божий пообіцяв нам, що “кожен, хто живе та хто вірує в Мене, повіки не вмре” (Іван 11:26). Які це невимовні, незрівнянні дари від Батька і Сина!”

Пророк закінчив виступ благословенням для всіх, хто дивиться чи слухає цей духовний вечір.

“Хай будете ви і будуть ваші сім’ї благословенні миром, кращою здатністю чути голос Господа і отримувати одкровення зі все більшою спроможністю відчувати, як сильно наш Батько і Його Син люблять вас, дбають про вас і готові скеровувати всіх, хто Їх шукає”,—сказав Президент Нельсон.

Старійшина Джеффрі Р. Холланд: Нічні сни

Старійшина Холланд звернув увагу на значущість того, що події, пов’язані з історією народження Ісуса, відбувалися вночі, “у той період, коли м’язи розслаблюються і втома зникає, коли промовляються молитви, очікуються одкровення, а небесні істоти найімовірніше знаходяться поруч. І раз на рік є ніч, коли діти майже не можуть заплющити свої очі через захват, який вони ледь можуть стримувати, знаючи, що завтра буде Різдво. Так, яким би важким не був наш день, солодкі нічні сни можуть все виправити”. Він навів цитату з книги старійшини Парлі П. Пратта, Key to the Science of Theology (1855). “Бог давав багато важливих вказівок … за допомогою снів. … [Тоді] нерви розслаблені, і усе смертне людство спочиває у тихій [дрімоті, і] … духовні органи нашого тіла … спілкуються з Божеством, … ангелами і духами праведних людей, сягнувших досконалості”, — писав Пратт.

“Саме це й відбувалося у цю ніч дивовижного благоговіння, — сказав на завершення свого виступу старійшина Холланд, — коли дійсно, “вічне Світло вже засяяло у темряві”, і це виповнилося у снах Віфлеєму”.

Старійшина Брент Х. Нільсон: Князь миру (Ісая 9:5)”

Старійшина Нільсон говорив про чотирирічну військову службу свого батька під час Другої світової війни, зокрема про одне Різдво, коли настрій був дуже гнітючим через військові дії, мізерну вечерю та відсутність подарунків у поштовій скриньці.

“Сподіваюся, що у цю Різдвяну пору, якими б не були наші обставини, де б ми не були, і як би ми не були відокремлені від нашої сім’ї чи друзів, ми будемо пам’ятати, що Він, Спаситель Ісус Христос, — це дар, — сказав старійшина Нільсон. — І що якщо ми прийдемо до Нього, Він полегшить наші тягарі, і що ми можемо знайти Його, як це зробив мій батько посеред жахливої війни. Спаситель сказав: “Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!” Якщо ми покладаємо на Нього нашу довіру, ми знайдемо мир і щастя, якими б не були наші нинішні обставини”.

Сестра Ребекка Л. Крейвен: Сповивання і небесні обійми

Сестра Крейвен поділилася історією про те, як працівниця лікарні втішала її дочку за допомогою теплого пледу, коли її чоловіка оперували. “[Медсестра] щільно огорнула [пледом] нашу дочку і сказала їй: “Я відчуваю, що вам потрібні небесні обійми”. Агнець Божий, відомий також як Добрий Пастир, знає кожного зі Своєї отари. У скрутні для нас миті Він часто посилає земних ангелів, як ту співчутливу медсестру до нашої дочки, щоб огорнути і оточити нас руками Його любові. Він прийшов на землю, щоб принести мир і добру волю всім людям. Він втішає тих, хто потребує втішення, і сумує з тими, хто сумує”.

“У світі, який так потребує миру, — сказала вона на завершення свого виступу, — наші ніжні слова, наші дії, сповнені співчуття і доброти, можуть допомагати огортати людей теплим сповиванням. Я зрозуміла, що чим більше ми діємо за підказками, які спонукають нас служити іншим, тим більше небесних пледів дасть нам Господь, щоб ми ними ділилися”.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.