Новини

Президент Нельсон закликає молодь взяти участь у "найвеличнішій справі" на землі

"Коли ви знаєте, що Бог скеровує ваше життя, незалежно від викликів і розчарувань, які можуть в ньому бути, ви будете відчувати радість і спокій", — сказав Президент Рассел М. Нельсон, Президент Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони), на всесвітньому духовному вечорі для молоді. На цій історичній трансляції, що відбулася у неділю, 3 червня 2018 року в Конференц-центрі в Солт-Лек-Сіті, разом з Президентом Нельсоном була його дружина Венді.

 

Молодіжний батальйон

"Я запрошую кожну молоду жінку і кожного молодого чоловіка в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів віком від 12 до 18 років приєднатися до Господнього молодіжного батальйону, щоб допомагати у збиранні Ізраїля", — сказав Президент Нельсон, який закликав мормонську молодь взяти участь у, як він це назвав, "найвеличнішому виклику, найвеличнішій справі й найвеличнішій роботі на землі у наш час".

Сестра Нельсон заохочувала молодь перестати порівнювати себе з іншими. "Настав час позбутися тих помилкових поглядів на себе та інших. Істина полягає в тому, що інші люди не такі досконалі, як здається, а ми не настільки безнадійно недосконалі, як вважаємо".

Вона запропонувала деякі ідеї для підлітків, які знаходяться в процесі пошуку й виконання своєї "земної місії": вирішити іти за Ісусом та відстоювати Його вчення, щоденно каятися і щотижня приймати причастя. "У нас є свобода волі вибирати, як ми проводимо час і застосовуємо силу, таланти і ресурси, — сказала сестра Нельсон. —Насправді, те, що ми вибираємо робити — це і є частина нашого випробування. Вибір за кожним із нас".

Соціальні медіа

Президент Нельсон закликав молодь жертвувати у своєму житті, наприклад, провести семиденний піст утримання від соціальних медіа. "Виберіть будь-які сім днів поспіль і зробіть це", — сказав він.

"Я розумію, що є позитивні сторони в соціальних медіа, — сказав пророк святих останніх днів. — Але якщо ви приділяєте більше уваги вмісту соціальних медіа, а не спонуканням Святого Духа, тоді ви потрапляєте в духовну небезпеку — так само як і в небезпеку великої самотності й депресії.

Ще один недолік соціальних медіа — це те, що вони створюють хибну реальність, — сказав він. — Багато того, що наповнює різні соціальні медіа, є викривленим, якщо не підробним".

Будьте світлом

Президент Нельсон також запропонував молоді пожертвувати певний час кожного тижня для Господа і робити це кілька тижнів поспіль, аби залишатися на "шляху завітів", молитися щотижня про те, щоб "всі Божі діти могли отримати благословення євангелії", та "виглядати, розмовляти і одягатися", як справжні учні Ісуса Христа. Він навчав: "Маючи за напарника Святого Духа, ваше бачення не буде затьмарене цінностями поп-культури знаменитостей, яка вразила наше суспільство. Ви можете бути розумнішими за попередні покоління. І якщо вас іноді називають "дивними", ставтеся до такого визначення, як до почесної відзнаки і радійте, що ваше світло сяє яскраво у цьому світі наповзаючої темряви!"

Наприкінці духовного вечора Президент Нельсон запросив молодих чоловіків і молодих жінок вивчати буклет "Заради зміцнення молоді" й подарувати один примірник другові. У цьому церковному матеріалі зазначено норми для молоді з таких питань, як побачення, одяг і зовнішній вигляд, розваги і медіа та мова.

Запис трансляції всесвітнього духовного вечора для молоді доступний за посиланням на LDS.org

Це вдруге в історії Церкви пророк бере учать у всесвітній трансляції, присвяченій спеціально молоді Церкви. Президент Гордон Б. Хінклі звертався до молоді під час всесвітнього духовного вечора в Конференц-центрі в листопаді 2000 року.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.