Тема

Піст

Коли члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) постяться, то добровільно відмовляються від їжі та води на певний період часу з метою стати ближчими до Бога і просити Його благословень. Членів Церкви заохочують поститися в одну неділю на місяць (пісну неділю) та в інші часи за необхідності або бажанням. Мормони вірять, що піст, в поєднанні з щирою молитвою, може надати духовну силу, наблизити до Бога і підготувати до отримання Його благословень.

Святі останніх днів можуть вибрати поститися з будь-яких причин, таких як: поклонятися Богу і висловлювати Йому вдячність (див. Алма 45:1), просити Бога благословити хворого або страждаючого (див. Від Матвія 17:14-21), отримати відповідь на молитву (див. Алма 5:46), отримати силу, щоб протистояти спокусі (див. Ісая 58:6), отримати спрямування в церковних покликаннях (див. Дії 13:2-3; Алма 17:3) і відчути втіху під час складних часів, печалі або суму (див. Алма 28:4-630:1-2).

Пісна неділя і пожертвування від посту

Церква присвячує одну неділю щомісяця, зазвичай першу неділю, як день посту. Членів Церкви заохочують відмовитися від їжі і води протягом двох послідовних прийомів їжі, або, приблизно, 24 годин. Їх також заохочують жертвувати гроші, які вони б витратили на цю їжу. Ці гроші називаються пожертвуванням від посту та використовуються для програми допомоги бідним і нужденним. 

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.