20210119_090042_Bell_1X8A1104-UKR.jpg
Новини

Перше Президентство та Апостоли, старші 70 років, отримують вакцину від COVID-19

Церква підтримує пов'язані з імунізацією проекти по всьому світу

Вісім провідників Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів отримали першу дозу вакцини від COVID-19 у вівторок 19 січня 2021 року. Ці провідники мають право на отримання вакцини в штаті Юта, оскільки їм більше 70 років. Медичні працівники та інші пріоритетні реципієнти в штаті мали можливість зробити щеплення протягом останніх тижнів. 

Вакцину отримали всі троє членів Першого Президентства та п'ять членів Кворуму Дванадцятьох Апостолів та більшість їхніх подружжів. Президент Рассел М. Нельсон і його дружина Венді, президент Даллін Х. Оукс і його дружина Крістен, президент Генрі Б. Айрінг, президент М. Рассел Баллард, президент Джеффрі Р. Холланд і його дружина Патрісія, старійшина Дітер Ф. Ухтдорф і його дружина Гаррієт, старійшина Квентін Л. Кук і його дружина Мері і старійшина Д. Тодд Крістофферсон і його дружина Кеті.

 

Заява Першого Президентства про щеплення 

У вівторок Перше Президентство опублікувало таку заяву про важливість щеплень та імунізації проти захворювань, яким можна запобігти: 

Словом і ділом Церква Ісуса Христа Святих останніх днів підтримує щеплення поколіннями. Як визначний компонент наших гуманітарних зусиль, Церква фінансує, розповсюджує та адмініструє рятувальні вакцини по всьому світу. Щеплення допомогли приборкати або ліквідувати такі руйнівні інфекційні захворювання, як поліомієліт, дифтерія, правець, віспа та кір. Щеплення, які проводяться компетентними медичними працівниками, захищають здоров'я та зберігають життя. 

Коли ця пандемія поширилася по всьому світу, Церква одразу скасувала збори, закрила храми та обмежила інші заходи через наше бажання бути добрими громадянами світу та виконувати свою роль у боротьбі з пандемією. 

Зараз розробляються і вже використовуються вакцини від COVID-19, над якими багато працювали, про які молилися та за які постилися. Відповідно до вказівок, виданих місцевими керівниками сфери охорони здоров’я, вакцинація спочатку пропонувалась медичним працівникам, службам оперативного реагування та іншим пріоритетним реципієнтам. Через свій вік провідники Церкви, які старші 70-ти, тепер також отримали можливість зробити щеплення. 

Церква закликає своїх членів, працівників та місіонерів бути добрими громадянами світу та допомогти приборкати пандемію, захистивши себе та інших шляхом імунізації. Особи несуть відповідальність за прийняття власних рішень щодо щеплення. Стверджуючи це, ми рекомендуємо, де це можливо, проконсультуватися з компетентним медичним працівником щодо своїх власних обставин та потреб.

Багаторічна підтримка Церквою імунізації 

Церква Ісуса Христа десятиліттями визнавала важливість щеплень та імунізації. "Ми закликаємо членів Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів захищати своїх дітей шляхом імунізації", — заявило Перше Президентство в 1978 році.

Починаючи з 2002 року, Церква допомогла фінансувати 168 проектів у 46 країнах, щоб благословити близько 116 819 870 людей. Гуманітарна служба Церкви надає грошову підтримку відомим світовим партнерам з імунізації для закупівлі та доставки щеплень, моніторингу захворювань, реагування на спалахи, навчання медичних працівників та розробки програм ліквідації та ерадикації. Завдяки цим діям у світі більше імунізованих дітей та менше втрачених життів через кір, краснуху, правець, поліомієліт, діарею, пневмонію та жовту лихоманку. 

Помітні історії успіху останніх років включають ліквідацію хвороб по всій Африці. У 2019 році Церква у співпраці з ЮНІСЕФ США та Kiwanis International допомогли ліквідувати правець в Чаді та Демократичній Республіці Конго. Наприкінці минулого року, завдяки ЮНІСЕФ та таким партнерам як Благодійна служба Святих останніх днів, у Африці знищили нещадний поліовірус. А у відповідь на епідемію кору в Чаді у 2019 році ЮНІСЕФ з партнерами допомогли вакцинувати 653 535 дітей у віці від шести місяців до дев’яти років протягом одного тижня. 

"Я радий, що настала наша черга для вакцинації", — сказав президент Оукс у вівторок вранці. "Ми дуже сподіваємось, що загальна вакцинація населення допоможе нам випередити цю жахливу пандемію. Це сподівання, наче світло в кінці тунелю. Ми відчуваємо полегшення та вдячність тим, хто винайшов вакцину, і тим, хто забезпечив її доступність за розумною системою пріоритетів".
 

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.