Прес-релізи

Мормонські жінки святкують 175-у річницю Товариства допомоги

Зміни, внесені до документу з основоположними принципами

Члени Товариства допомоги по всьому світу відзначають 175-у річницю найбільшої у світі жіночої організації. Товариство допомоги Наву було створене першими членами Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) в Іллінойсі 17 березня 1842 року.

Емма Сміт, дружина пророка Церкви, Джозефа Сміта, так сказала про мету товариства відразу після того, як стала першим президентом організації: “Шукати бідних, допомагати тим, хто в журбі”. Коло задач швидко розширилося, аби включити в себе піклування не лише про духовні, але й мирські потреби святих.

 

Замість того щоб перетворювати це святкування на загальноцерковну “подію”, сестра Лінда К. Бертон, генеральний президент Товариства допомоги, заохочує більше 7 мільйонів членів організації відзначити ювілей на зборах у місцевих підрозділах. Серед інших порад — відвідувати храм заради виконання роботи для померлих родичів, продовжувати участь у церковній ініціативі служіння “Освітити цей світ”, що розпочалася у листопаді, або підтримувати жінок, працюючи з молоддю, дівчатками чи молодими жінками Церкви.

Під час підготовки до святкування цієї події сестра Бертон оголосила на своїй сторінці у Facebook про оновлення документу з цілями Товариства допомоги:

Коли нас було щойно покликано генеральним президентством Товариства допомоги, ми гаряче прагнули допомоги від Господа, щоб знати, на чому найважливішому, за Його волею, ми маємо зосередитися, аби й надалі просувати Його роботу вперед. Ми отримали враження, що спочатку Він хоче, аби ми в першу чергу допомогли Його улюбленим дочкам зрозуміти учення про Спокуту Ісуса Христа, аби їхні віра і праведність могли зростати. Друге, ми вважали, що критично важливо зміцнювати сім’ї та домівки і відчули, що Господь прагне, аби ми надихали Його улюблених дочок з радістю дотримуватися своїх завітів. Дотримання завітів веде до зміцнення сімей. І останнє, ми відчуваємо, що Він хотів би, аби ми працювали у єдності з іншими допоміжними організаціями та з провідниками священства, намагаючись знайти тих, хто в нужді, та допомагати їм розвиватися. Якщо ми на цьому зосереджуємося, то нам легше підготуватися до благословень вічного життя.  

Нещодавно ми оновили формулювання мети Товариства допомоги, аби вона відображала більш глибоке розуміння, яким нас благословив Господь. “Товариство допомоги готує жінок до благословень вічного життя (див. Мойсей 1:39) у міру зростання їхньої віри в Небесного Батька та Ісуса Христа і Його Спокуту; зміцнює окремих людей, сім’ї і домівки за допомогою обрядів і завітів, та працює в єдності, допомагаючи тим, хто в нужді”.

Ми сподіваємося, що ви вивчите мету Товариства допомоги, будете зосереджуватися на ній і усвідомите божественну сутність кожної сестри Товариства допомоги,  її вічну роботу й мету. Як розуміння цієї мети приносить надію і сенс у ваше щоденне життя та вчинки?

В оновленому документі зараз наголошується, що “Товариство допомоги готує жінок до благословень вічного життя (див. Мойсей 1:39) у міру зростання їхньої віри в Небесного Батька та Ісуса Христа і Його Спокуту; зміцнює окремих людей, сім’ї і домівки за допомогою обрядів і завітів, та працює в єдності, допомагаючи тим, хто в нужді”.

Сестра Бертон пояснила, що ці зміни є наслідком зусиль президентства, яке вона очолює, шукати скерування від Господа, аби знати, “на чому найважливішому, за Його волею, ми маємо зосередитися, аби й надалі просувати Його роботу вперед”.

“Ми отримали враження, що спочатку Він хоче, аби ми, в першу чергу, допомогли Його улюбленим дочкам зрозуміти учення про Спокуту Ісуса Христа, щоб їхні віра і праведність могли зростати”, — читаємо у дописі на Facebook.

Сестра Бертон служить у якості генерального президента Товариства допомоги майже 5 років. Вона сподівається, що ці зміни сприятимуть кращому розумінню “божественної сутності кожної сестри Товариства допомоги, її вічної роботи й мети”.

Читайте більше про історію Товариства допомоги та надихаючі думки генерального президентства Товариства допомоги в березневому випуску церковного журналу Ліягона.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.