Новини

Книгу гімнів та Збірник дитячих пісень буде перевидано

До обох збірників священної музики, виданих Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони), буде внесено суттєві зміни. Церковним провідникам у всьому світі було надіслано лист з повідомленням про оновлення "Гімнів" і "Збірника дитячих пісень", які використовуються на богослужіннях.

Оновлення вмісту збірників буде здійснено протягом кількох найближчих років, це дозволить задовольнити різноманітні потреби членів Церкви з усього світу та об’єднати їх. Вибрані твори міститимуть основні гімни і пісні, котрі навчають євангельським доктринам.

 

Під керівництвом Першого Президентства було утворено комітети, котрі рекомендуватимуть внесення змін до існуючих музичних збірників.

Нові музичні твори будуть об’єднані в один збірник гімнів і один збірник дитячих пісень з однаковими гімнами і піснями всіма мовами. Крім друкованого видання буде випущено аудіозапис нових гімнів і пісень. Музичні твори будуть доступними он-лайн з моменту виходу з друку нових збірників пісень.

Священна музика була важливою для святих останніх днів з перших днів Відновлення. Нинішні збірники гімнів було оновлено у 1985 р.

Додаткові гімни й пісні, які використовуються для окремих мов і територій також будуть розповсюджено з допомогою каналів цифрового зв’язку.

Нові оригінальні гімни, дитячі пісні, тексти пісень без музики і музику без текстів можна відправляти на розгляд через сайт newmusic.lds.org. Одна особа може подати на розгляд не більше п’яти гімнів і п’яти дитячих пісень. Можна також залишити відгук про сучасні видання гімнів та пісень, пройшовши Інтернет-опитування. Останній термін подання - 1 липня 2019 р.

Щоб відправити на розгляд музику або текст композитор або автор повинен створити профіль, використовуючи свій аккаунт СОД. Будь-хто (член або не член Церкви) може створити аккаунт СОД безкоштовно на ldsaccount.lds.org.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.