Temple-omicron.jpg
Новини

Храми продовжують працювати під час пандемії

Завдяки дотриманню протоколів безпеки та обмеженню кількості відвідувачів храмові обряди залишатимуться доступними, незважаючи на поширення штаму Омікрон

Храмовий відділ Церкви оприлюднив таку заяву:

Після недовгого періоду, коли храми Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів були зачинені на початку пандемії COVID-19, їхня робота почала відновлюватись у травні 2020 року. З того часу у храмах і далі виконуються обряди, якщо дозволяють місцеві обставини і за умови дотримання затверджених урядом рекомендацій щодо безпеки праці та здоров’я. Робота храмів продовжує виконуватися безпечно та з обачністю, і ми продовжуємо стежити за розвитком ситуації, пов’язаної зі штамом Омікрон. Протоколи з безпеки праці та здоров’я можуть і надалі адаптуватися, як того вимагають місцеві обставини.

Ми вдячні за те, що храми по всьому світу під час пандемії продовжують працювати. Це — благословення. Через те, що кількість відвідувачів у храмах і надалі має бути обмеженою і необхідно дотримуватися фізичного дистанціювання в обрядових приміщеннях, записатися на обряди може дуже обмежена кількість людей. Ми дякуємо всім, кого це стосується, за терпіння і розуміння. Ми просимо відвідувачів храму дотримуватися всіх правил, що стосуються здоров’я і безпеки життєдіяльності, й не відвідувати храм, якщо у них є симптоми COVID-19 або якщо вони недавно контактували з людьми, інфікованими цим вірусом.

Для відвідування храму в умовах, коли кількість відвідувачів є обмеженою, ми рекомендуємо членам Церкви планувати обряди у храмовому розкладі заздалегідь, розглянувши можливість своєї участі в кожному з храмових обрядів. Якщо неможливо відвідати храм, то слід якомога раніше скасувати свою участь у запланованих обрядах, щоб дати можливість взяти в них участь іншим людям.

Церковні провідники і персонал працюють над тим, щоб могла бути збільшена кількість відвідувачів, які можуть знаходитися у храмі, як тільки це буде дозволено правилами безпеки. Враховуючи відгуки, ми також удосконалюємо систему складання храмового розкладу. Усі рішення щодо храмів приймаються з турботою про благополуччя членів Церкви та з бажанням бути хорошими громадянами. Ми хочемо, щоб у кожного була можливість насолоджуватися благословеннями служіння і поклоніння в Домі Господа.

Храми не є звичним місцем недільного поклоніння для членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Вони значно відрізняються від тисяч звичайних каплиць або будинків зборів по всьому світу, які використовуються для недільних богослужінь.

Кожна людина будь-якого віросповідання може увійти в дім зборів святих останніх днів і відвідати богослужіння. Однак, з огляду на священну природу храму, який є “домом Господа”, увійти до нього можуть лише члени Церкви, які ведуть праведне життя. Щоб увійти до храму, члени Церкви мають дотримуватися основних принципів своєї віри й підтверджувати це своєму місцевому провіднику кожні два роки.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.