Новини

COVID-19 і його вплив на святих останніх днів по всьому світу 

ОНОВЛЕНО: 26 березня 2020 р. 

Церквою опубліковано наступну заяву:

Занепокоєння, яке виникло останнім часом через COVID-19 (коронавірус), привернуло значну увагу громадськості й значною мірою вплинуло на подорожі та особисті контакти між людьми. Воно стало приводом для значних змін у настановах посадових осіб, відповідальних за охорону здоров’я, стосовно того, що робити з цією нагальною проблемою.

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів продовжує уважно спостерігати за розвитком ситуації і працює у кількох сферах: надає допомогу, допомагає місіонерам бути у безпеці та водночас ефективно виконувати роботу, вирішує питання, які стосуються безпеки членів Церкви і планування майбутніх заходів. Ці дії виконуються у відповідності з рекомендаціями або інструкціями, наданими урядовими організаціями різних країн, відповідальними за охорону здоров’я.

Президент Нельсон ділиться посланням надії під час спалаху COVID-19

Оскільки занепокоєння з приводу COVID-19 триває, а усі зібрання членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів тимчасово скасовано по всьому світу, президент Церкви Рассел М. Нельсон звернувся з посланням надії.

      
            

Місіонерська робота

По всьому світу продовжуватимуть покликати людей служити на місії водночас з впровадженням тимчасових змін.

Проповідування євангелії Ісуса Христа залишається священним пріоритетом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів навіть за теперішніх обставин, пов’язаних із пандемією COVID-19. Ми продовжуємо відстежувати поширення цієї хвороби і вплив цього на місіонерів по всьому світу. Ми дуже серйозно ставимося до здоров’я і безпеки наших місіонерів та людей, яких вони навчають. Ми пристосовуємося до обставин, які постійно змінюються.

Аби максимально перестерегтися, ці зміни, зокрема, є такими:

  • Молодих місіонерів, які мають проблеми зі здоров’ям, та літніх місіонерів може бути звільнено від служіння.
  • Місіонерів, які починають своє служіння і не в змозі дістатися до призначеної їм місії, може бути тимчасово перепризначено в іншу місію.

Молоді місіонери, які головним чином мають працювати, не виходячи зі своїх квартир, продовжуватимуть навчати за допомогою технологій, вивчатимуть Писання і путівник “Проповідуйте мою євангелію”, опановуватимуть мову, займатимуться сімейною історією, громадським служінням онлайн та іншими справами, визначеними президентом місії.

Поклоніння у храмі

Перше Президентство та Кворум Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів повідомили про рішення тимчасово закрити всі храми по всьому світу.

Це рішення стало результатом ретельного та молитовного розгляду ситуації пов’язаної з поширенням COVID-19 та бажанням бути відповідальними громадянами світу. Звертаючись до Церкви вони зазначили: «Це тимчасові зміни, і ми з нетерпінням чекаємо на день коли храми знову відкриються. Будьте впевнені у нашій щирій любові та вдячності за вашу відданість та віру».

Нагадаємо, що в Україні всі збори та заходи Церкви було тимчасово призупинено, починаючи з 13 березня. Київський храм було тимчасово закрито з 16 березня до покращення епідеміологічної ситуації в країні.    


Богослужіння

Усі зібрання членів Церкви тимчасово скасовуються по всьому світу до отримання подальших настанов. А саме:

  • Конференції колів, конференції для провідників та інші великі зібрання.
  • Усі богослужіння, включно з причасними зборами.
  • Заходи філій, приходів і колів.

Семінарії та інститути

Семінарія денного навчання та інститутські програми будуть діяти згідно з рішенннями щодо зібрань місцевих громад. Семінарія факультативного навчання та інститути у студмістечках будуть діяти згідно з рішеннями місцевих вишів або студмістечок коледжів. Якщо заняття треба скасувати, заняття в семінарії та інституті можна проводити з використанням дистанційних методів навчання. Зібрання для місцевих духовних і випускних заходів будуть відбуватися згідно з настановами президентства території.

Генеральна конференція

Було внесено додаткові зміни у формат Квітневої генеральної конференції 2020 року.

Кожна сесія буде транслюватися з невеликої аудиторії на Храмовій площі. Перше Президентство головуватиме на цих сесіях та вестиме їх, і відвідуватимуть їх лише ті, кого було запрошено виступати або молитися. Музичний супровід для конференції було записано заздалегідь.

Зміни внесено, щоб допомогти людям, які працюють над уповільненням поширення і впливу пандемії.

Надання допомоги

З того часу, коли Церква вперше пожертвувала Китаю медичні маски, захисні окуляри та халати, нею отримано численні прохання про подібну допомогу. Ці запити розглядаються і зможуть бути виконані, якщо Церква буде здатна це зробити, хоча наша здатність надавати та доставляти ці засоби захисту обмежена через всесвітній попит на них.

Підсумок

Ми вдячні за висловлену значну підтримку та виявлене занепокоєння. Церква буде продовжувати уважно спостерігати за розвитком подій і, якщо потрібно, впроваджувати подальші зміни. Ми продовжуємо молитися за всіх, хто постраждав від цього вірусу.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.