family-history.jpeg
Новини

8 мільярдів імен тепер можна знайти на FamilySearch.org

FamilySearch — найбільший у світі ресурс з генеалогії — опублікував ім’я у пошуковій базі зі своєї історичної колекції записів, яке перетнуло позначку у 8 мільярдів.

Хоча це й видатне досягнення, “важливими є саме особисті сімейні зв’язки”, — каже Девід Ренчер, директор з генеалогії у FamilySearch. “Кожний новий запис дає можливість знайти відсутню ланку в сімейному дереві. І це дає відчуття задоволення”.

За допомогою онлайн волонтерів, нових технологій та партнерству з іншими організаціями, FamilySearch (безкоштовна служба, яка підтримується Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів) щодня додає більше 1 мільйона нових записів на свій вебсайт, за якими можна здійснювати пошук. Цій організації вже близько 126 років, однак 7 з 8 мільярдів імен було додано лише за останні десять років. Ці записи надходять майже з усіх країн. Метою FamilySearch, каже Ренчер, є об’єднання сімей повсюди з якомога більшою кількістю їхніх предків.

“Це досягнення є лише верхівкою айсберга, каже він. FamilySearch не зупиниться, поки ми не знайдемо всіх, кого можливо знайти, із доступних у світі записів. Оскільки база даних імен для пошуку перевищує позначку у 8 мільярдів і зростає, шанси розгалузити гілки вашого сімейного дерева під час кожного вашого візиту весь час зростають”.

Ті, хто прагне удосконалити свої навички з генеалогії і більше дізнатися про своє коріння, можуть, як було оголошено раніше в цьому місяці, скористатися можливістю взяти участь у безкоштовній онлайн конференції RootsTech Connect 2021. Ця щорічна конференція з сімейної історії відбуватиметься у цифровому форматі в лютому наступного року через пандемію COVID-19. Ця триденна подія включатиме заняття багатьма мовами, які проводитимуться людьми з різних місць по всьому світу.

Організація FamilySearch почала працювати у 1894 році як Генеалогічне товариство Юти. З місцевої організації, в якій налічувалося 300 книг сімейних записів, вона виросла у всесвітній центр, який володіє 3,2 мільярдами цифрових зображень, 490000 цифрових книг і онлайн ресурсом Family Tree, на якому користувачами створено більше одного мільярда записів.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.