Новини

100-річний провідник Церкви головує на всесвітній конференції

Рессел М. Нельсон продовжує бути активним провідником всесвітньої Церкви

Рассел М. Нельсон, пророк і провідник Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів відсвяткував свій 100-й день народження 9 вересня 2024 року. Він продовжує енергійно головувати у всесвітній Церкві та виявляти співчуття.

100-річний Рассел М. Нельсон махає рукою присутнім у Конференц-центрі під час сесії піврічної генеральної конференції Церкви.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

У червні Президент Нельсон у соціальних мережах запросив людей відзначити його день народження, наслідуючи приклад Христа і допомагаючи "одній" людині, яка потребує допомоги, посилаючись на притчу про загублену вівцю з Нового Завіту. Багато людей поділилися в соціальних мережах своїм досвідом, як вони були тією "однією" людиною, яка отримала допомогу і також тим, як вони надавали допомогу, використовуючи хештег #99plus1.

Вчення Ісуса Христа є центральною темою кожної генеральної конференції, як це зображено на цій картині Майкла Мальма. © 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

5-го і 6-го жовтня 100-літній пророк поділиться посланнями про надію, мир і любов під час генеральної конференції – всесвітнього зібрання Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Всіх запрошено взяти участь у сесіях конференції, яка буде проходити в Конференц-центрі, який знаходить в Солт-Лейк-Сіті, США, та вміщує 21 тисячу людей. Пряма трансляція цієї конференції буде проходити більш ніж 70 мовами.

Можливе оголошення про будівництво нових храмів по всьому світу – це особливо очікувана подія на кожній генеральній конференції. Під керівництвом Президента Нельсона будівництво храмів Церкви набуло швидкого темпу. З часу свого покликання бути Президентом Церкви Ісуса Христа в січні 2018 року Президент Нельсон оголошував місця розташування нових храмів на кожній генеральній конференції.

За цей час було оголошено про будівництво кількох нових храмів у Північноєвропейській території: в Осло, Бірмінгемі, Единбурзі та Праї. У той час, як деякі церкви зачиняють свої двері, Церква Ісуса Христа розбудовує священні споруди, щоб задовольнити потреби вірних послідовників по всьому світу.

Про будівництво храму в Гельсінкі, Фінляндія, було оголошений у квітні 2000 року. Цей храм було освячено у жовтні 2006 року.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Про будівництво Лісабонського храму у Португалії було оголошено в жовтні 2010 року. Храм було освячено у вересні 2019 року.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Разом з Президентом Нельсоном виступатимуть інші провідники Церкви під час п’яти сесій генеральної конференції. Музичний супровід більшості сесій забезпечуватиме всесвітньо відомий Хор скинії на Храмовій площі.

Як подивитися генеральну конференцію

Трансляцію всіх сесій можна буде подивитися на сайті broadcasts.ChurchofJesusChrist.org більш ніж 70-ма мовами. Сесії також можна буде переглянути на ютуб-каналі генеральної конференції Церкви та інших радіо-, теле-, супутникових та цифрових каналах.

Після трансляції всі виступи будуть доступні для перегляду на ютуб-каналі генеральної конференції  та інших церковних цифрових каналах, а також у церковних журналах.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.