Тема

Ісус Христос

Ісус Христос є центральною фігурою для Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, ім’я Якого вона носить. Члени Церкви вірять у те, що Ісус Христос є Божим Сином, Єдинонародженим у плоті (Іван 3:16). Святі останніх днів приймають вміщені у Старому Завіті пророчі заяви, в яких прямо й упевнено говориться про пришестя Месії, Спасителя усього людства. Члени Церкви також приймають на віру розповіді з Нового Завіту про народження, життя і священнослужіння, смерть і воскресіння Ісуса Христа.

Кожна молитва вдома і кожна проповідь у будинку зборів закінчується в ім’я Ісуса Христа. Символи причастя, яке щотижня приймають на богослужіннях, слугують символами Його спокути. Христос, як і Його Батько, має фізичне тіло - те саме тіло, в якому Він вийшов із гробниці після Свого воскресіння, на яке Він попросив Своїх апостолів поглянути та якого пропонував торкнутися (див. Лука 24:39).

Як єдина досконала людина з усіх, хто будь-коли жив, Ісус подав у Своєму житті приклад для всіх, який треба наслідувати. Оскільки люди мають недоліки, Христова спокутна жертва сплачує ціну за гріх за умови, якщо людина особисто кається. Його жертва також дозволяє всьому людству воскреснути і бути безсмертними. Він - Спаситель людства і у майбутньому буде його Суддею.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.