Тема

Сім’я

  • Поняття про об’єднану сім’ю, яка живе й розвивається вічно, є основоположним вченням святих останніх днів. У сім’ї, яку скеровують батько і мати, діти розвивають такі чесноти, як любов, довіра, вірність, співпраця і служіння.
  • За вченням Церкви, шлюб, який чоловік і дружина уклали в одному з храмів Церкви, не закінчується з їхньою смертю, якщо вони залишаються вірними своїм храмовим обітницям. Натомість сімейні стосунки тривають і після смерті, і кожен член сім’ї може розвиватися упродовж вічності.
  • У 1995 році Перше Президентство і Кворум Дванадцятьох Апостолів - два найвищі керівні органи Церкви - проголосили звернення з поясненням божественної природи сім’ї і того, як слід розбудовувати і зміцнювати сімейні стосунки. (Прочитайте документ “Сім’я: Проголошення світові”).
  • У 1915 році провідники Церкви заснували програму, яка заохочуватиме батьків збирати всіх членів сім’ї навколо себе один раз на тиждень і проводити вечір, присвячений сім’ї. Домашній сімейний вечір - це час, коли батьки можуть навчати дітей принципам Євангелії. Програма звичайного домашнього сімейного вечора складається з молитви, співу, невеличкого уроку, заходу та пригощення. Уроки проводять батьки, а іноді й діти.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.