Прес-релізи

Семінар із зміцнення шлюбних стосунків провела Церква у Києві 

Приїзд доктора Шелом Левіт завжди викликає велике зацікавлення братів і сестер Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони). Зустрічі з нею дають відповіді на багато запитань, пов’язаних з сімейними стосунками і надзвичайно насичені корисними порадами. Шелом Левіт — магістр в галузі сімейних стосунків, практикуючий юрист та викладач  в галузі шлюбу та виховання дітей. В 1992 році вона отримала ступінь доктора юриспруденції і спеціалізувалася на юридичних питаннях, пов’язаних з сімейними стосунками. З 2004 року вона очолює міжнародний юридичний заклад, який викладає право у 18 юридичних вузах України, 5 вузах Молдови і державному юридичному інституті в Руанді. Звання магістра Шелом отримала 2010 року в університеті Бригама Янга на факультеті “Шлюб, сім’я і розвиток людини”. В Україні вона викладала курс, присвячений  шлюбу та сімейним стосункам, у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Шелом та її чоловік Девід одружені 27 років і мають семеро дітей. Тож, окрім відповідної освіти, сестра Левіт має великий особистий досвід сімейних стосунків.

Щоразу, приїжджаючи в Україну зі Сполучених Штатів, де мешкає вона та її сім’я, Шелом Левіт, будучи членом Церкви, завжди проводить семінари для Святих останніх днів. Оскільки сім’ї відведено центральне місце в ученнях Церкви, зрозуміло, що тема освітлюється нею з позиції не лише наукової, а й духовної. Теми різні — виховання маленьких дітей, підлітків, покращення стосунків з неслухняними синами та доньками, роль батька в сім’ї, шляхи вирішення непорозумінь між подружньою парою та між батьками й дітьми і багато інших. Остання зустріч, яка відбулася 13 травня цього року, була присвячена цілісності сексуальних стосунків у шлюбі. Сестра Шелом прагнула показати правильний шлях до утворення здорових сексуальних стосунків між подружжям, які можуть збагатити і зробити духовне життя ще більш насиченим.

Багатьом людям важко говорити на цю тему і часто питання, які їх хвилюють, залишаються без відповідей. Цього разу все було інакше. Завдячуючи високому професіоналізму і духовній складовій, яка була невід’ємною частиною цього семінару, присутні задавали багато запитань і отримували вичерпні пояснення. Дуже важливо, що на цій зустрічі, окрім подружніх пар, було багато молоді. Виховання молоді Церкви базується на твердих моральних принципах, заснованих на законі цнотливості: інтимні стосунки можливі лише у шлюбі, і вірність подружжя один одному вважається необхідною складовою життя кожної сім’ї. Правильне розуміння того, з чого складаються гармонійні стосунки в сім’ї, дуже важливе для створення щасливої і міцної родини. 

На зустрічі було дуже багато слухачів, що свідчить про велику увагу до теми сім’ї серед членів Церкви. Були і гості, які також отримали багато цікавої і корисної інформації.

Додаткові матеріали

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.