Прес-релізи

Руки допомоги мормонів служать Бразилії на Чемпіонаті світу з футболу у 2014 році

На прохання Міністерства спорту Бразилії близько 1000 членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів у Бразилії добровільно присвячують свій час, щоб допомогти країні провести Чемпіонат світу 2014 року.

Мормони та їхні друзі---від 18 років і старші---беруть участь у добровільному русі “Brazil Volunteer” (Бразильські волонтери), який допомагатиме не тільки на Чемпіонаті світу, але й під час літніх Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро у 2016 році. Їх навчають, як зустрічати відвідувачів в аеропортах і працювати на туристичних об’єктах та інших популярних місцях під час чемпіонату світу з футболу, що триває з 12 червня по 13 липня.

 

 

Упродовж майже двох десятиліть Церква була відома по всій Бразилії проведенням багатьох проектів “Руки допомоги мормонів” (РДМ)---громадського служіння, до якого часто долучаються сотні і навіть тисячі волонтерів-святих останніх днів.

У 2013 році Сара Менезес, у той час національний координатор волонтерів Бразилії, працювала з добровольцями РДМ під час Кубку конфедерацій і була вражена їхнім служінням. “Добровольці проекту “Руки допомоги [мормонів]” є найбільш організованими і відданими,---сказала вона.---Ви нам потрібні на чемпіонаті”.

Як наслідок, представники Міністерства спорту Бразилії звернулися до Церкви з проханням надати добровольців для проведення чемпіонату світу з футболу в 2014 році. 

Упродовж багатьох років добровольці проекту “Руки допомоги мормонів” у Бразилії прибирали парки, ремонтували державні школи, збирали і жертвували речі для комплектів новонароджених і служили іншим чином в різних громадах. У 2013 році волонтери проекту “Руки допомоги мормонів” прийшли на допомогу своїм друзям та сусідам, допомагаючи їм упорядкувати домівки і прибрати сміття після сильних дощів у південно-східній частині Сан-Паулу. Вони також здали кров у загальнонаціональний день “Руки допомоги”, працюючи разом з агенціями зі збору крові по всій Бразилії.

Церковна програма “Руки допомоги мормонів”, яка проводиться у багатьох частинах світу, відображає прагнення святих останніх днів наслідувати приклад Ісуса Христа у служінні іншим.

І Україна не є винятком. У кінці квітня на початку травня в усіх містах України, де є мормонські приходи, можна було побачити людей у жилетках з написом “Руки допомоги мормонів”. Члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів ось уже багато років поспіль традиційно беруть участь у громадському служінні. Як правило, члени Церкви прибирають території парків, береги річок і озер, служать у дитячих будинках.

В цьому році Мормони в Києві прибирали територію біля озер Верблюже та Синє, а також центральну алею біля кінотеатру “Супутник”.

Члени Церкви в Чернівцях упорядковували кладовище, в Одесі та Івано-Франківську - стадіони, У Львові та Рівному - територію дитячих будинків, у Хмельницькому - узбережжя Південного Бугу.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.