Тема

Полігамія

Групи та особи, що практикують полігамію в Юті та навколо неї часто викликали збентеження у випадкових спостерігачів і представників ЗМІ. Полігамісти і полігамістські організації у західній частині Сполучених Штатів та Канаді жодним чином не пов’язані з Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів, незважаючи на той факт, що термін “мормони”, яким часто називають святих останніх днів, іноді помилково застосовують до цих людей.

На жовтневій генеральній конференції 1998 року Президент Гордон Б. Хінклі сказав наступне щодо полігамії: -“Я хочу категорично заявити, що ця Церква не має нічого спільного з особами, які практикують полігамію. Вони - не члени цієї Церкви. Більшість з них ніколи до неї не належали. Вони порушують цивільний закон. І знають, що порушують його. За цим законом вони підпадають під покарання. Церква, звичайно, не має над ними жодної законної влади стосовно цього питання.

Якщо з’ясовується, що хтось із членів Церкви практикує полігамію, то такого відлучають від Церкви, а це є найсерйознішим покаранням, яке Церква може застосувати. Такі люди прямо порушують не тільки цивільний закон, вони порушують закон цієї Церкви. Нас зобов’язує одне з уложень нашої віри. В ньому стверджується: - “Ми віримо в підлеглість монархам, президентам, правителям і урядовцям, дотримуючись закону, шануючи і підтримуючи його” (Уложення віри 1:12).

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.