Прес-релізи

Музей Генеалогії

У Києві, під проводом Шевченківської районної державної адміністрації, зусиллям «Центру у справах сім’ї та жінок» створюється перший в Україні, ба навіть у Європі, музей родоводу.

Ідея створення належить директору Центру Людмилі Миколаївні Лебедєвій. Пані Лебедєва – справжній ентузіаст генеалогії – шукає фахівців, які б зналися на цій важливій, але майже невідомій в Україні справі. Якимось чином, мабуть не обійшлося без Небесної сили, пані Лебедєва встановила зв‘язок із Церквою Мормонів у Києві і виявилося, що це як раз те – що треба.

Всесвітньо відомо, що Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів має найбільший у світі архів із генеалогічних записів, а також найдосвідченіших фахівців у цій галузі. В середині січня директор Українського Національного Комітету із зв’язків з громадськістю Церкви, В. Ставіченко, особисто зустрівся з Людмилою Миколаївною, щоб дізнатися про нагальні потреби в організації музею і визначити напрямки та конкретні справи, у яких би Церква мала змогу надати допомогу.

Першим кроком такої допомоги було надання транспорту Церкви для завезення декількох одиниць старовинних меблів, наданих музею волонтерами-ентузіастами. Наступними кроками планується прочитати лекції, для слухачів Центру, з організації генеалогічних досліджень (Т. Канченко) та  з фундаментальних засад сім‘ї (К. Сердюк). Терміни виконання зазначених акцій буде визначено пізніше.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.