Прес-релізи

Мормони святкують Різдво

19 грудня біля будівлі Київського Українського Храму відбувся Різдвяний концерт, на якому мормони ділилися особливим духом Різдва та згадували про події двохтисячної давності.

“Я в захваті! Я побачила справді талановитих людей. Мене вразило, що і діти, і дорослі виступали з особливим натхненням, створюючи чудовий, світлий, радісний настрій. Це люди, обличчя яких світяться. Одразу відчувається, що в їхніх серцях панує мир, спокій і любов, які досягаються праведним життям і щоденною духовною працею”, — такими враженнями поділилася Олена, гостя на Різдвяному вечорі, що його проводила Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони).

Такі святкові вечори - традиційні. Вони проводяться щороку зусиллями членів Церкви. Цього року він проходив у церковному приміщенні, розташованому біля Київського Українського Храму на вулиці Яблуневій, 1. Вже перед входом усі налаштовувалися на святково-різдвяний настрій, адже кожен міг помилуватися прекрасною композицією, яка зображує сцену народження Спасителя.

У підготовці свята брали участь багато людей: хтось опікувався програмою вечора, хтось відповідав за технічне оснащення і освітлення, хтось готував декорації і прикраси. Члени Церкви, а також гості, яких було дуже багато, одразу відчували, з якою любов’ю все це робилося. Головна ялинка була дуже красивою – з дизайнерською вигадкою, прикрашеною, як наречена, білим вбранням. Всі захоплено придивлялися, з якого матеріалу зроблений конус, як прилаштовані великі ялинкові кульки. Але, звичайно, головна увага була прикута до сцени: декораторам вдалося відтворити особливий затишок завдяки невеличким, казково-засніженим  будиночкам. Вони були зроблені з картону, але це був справжній витвір мистецтва! Додавали тепла і затишку маленькі саморобні ялиночки, які мерехтіли яскравими, ніжними ліхтариками новорічних гірлянд, нагадуючи, що чудеса все-таки трапляються.

Але, звичайно, найголовніші враження залишилися після концерту. Музичні номери, як і все інше, святі останніх днів готують переважно самі. І хоча більшість із них самодіяльні, їх сміливо можна назвати професійними. Дитячий хор викликав посмішки своєю щирістю, безпосередністю і дружніми, ніжними голосочками, дорослі брати та сестри вражали своїми яскравими, різноманітними талантами. Флейти, скрипки, арфа, рояль, труба, орган - усі ці дивовижні інструменти в руках виконавців переносили слухачів у світ краси, яскравих почуттів, радісних спогадів, у світ, де панує надія, віра і любов, де все одухотворено Спасителем і освячено подією, яка змінила світ. Звучали гімни, найвідоміші арії, які сповнювали душі прекрасними почуттями. Любов була всюди: в словах пісень, небесній музиці, текстах ведучого, слайдовій проекції з відтворенням життя Спасителя. Все нагадувало, Чий День народження відзначає увесь світ. “Радісні, щасливі, приходьте у Віфлеєм, вклонімося в пошані, вклонімося в пошані Господу”,- ці слова з гімну, виконаного під час свята, відображають загальний настрій, що панував у залі — вдячності, любові та бажання жити у гармонії під покровом Небес.

Було дуже приємно також почути добрі, теплі слова привітання та щирих різдвяних побажань від представниці Управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації Марії Бардин.

Діти з Початкового товариства підготували своє особливе відеопривітання для глядачів концерту.

“Для мене Різдвяне свято почалося саме з сьогоднішнього вечора!” — сказав брат Геннадій Носенко по закінченню концерту. Його підтримала дружина Ніна : “Ми насправді відчули Дух Різдва дуже сильно!”

“Мені так приємно було докласти зусиль до організації цього свята. Для нас усіх було так важливо створити атмосферу домашнього затишку! У нас була чудова команда братів і сестер, які зробили все можливе, щоб свято відбулося,” — так відповіла сестра Оля Гакаленко, одна з учасниць підготовки Різдвяного вечора, на запитання, чи важко було під час  його організації.

“Ми з сім’єю повні неймовірних вражень!” — поділився також брат Богдан Прищепчук з міста Біла Церква.  — Таке відчуття Святого Духа, радості , різдвяного настрою! Повеземо до Білої Церкви звучання скрипок, яке перелилося у дзвін душі. На цьому вечорі я з особливою силою відчув, наскільки Господь близько до нас!”

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.