Тема

Евтаназія та подовження життя

Церква Ісуса Христа Святих Днів вірить у святість людського життя, тому виступає проти евтаназії. Евтаназія визначається як свідоме завдання смерті людині, стан якої вважається безнадійним або вона страждає від невиліковної хвороби. Такий свідомий акт позбавляє життя прямим втручанням, шляхом, наприклад, так званої допомоги в самогубстві. Покінчити життя таким чином означає порушити заповіді Бога.

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів не вірить, що надання можливості людині померти від природних наслідків, позбавивши пацієнта штучних засобів підтримки життєдіяльності, як це може статися у випадку довготермінової хвороби, підпадає під визначення евтаназії. Коли смерть від такої хвороби або нещасного випадку стає невідворотною, її слід розглядати як благословення та повнозначну частину вічного існування. Члени Церкви не повинні вважати, що зобов’язані подовжувати земне життя, вдаючись до невиправданих засобів. Найкраще такі рішення приймати членам сім’ї після отримання мудрої і компетентної медичної поради, шукаючи божественного проводу через піст і молитву.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.