Тема

Десятина

Члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів дотримуються біблійного принципу десятини, передаючи 10 процентів свого доходу Церкві.

Десятина була відома з часів Старого Завіту. Наприклад, у книзі Буття 14:17–20 написано, що Авраам платив десятину Мелхиседеку. Сьогодні гроші десятини використовуються для різних цілей, у т.ч. для гуманітарної допомоги і будівництвабудинків зборів та храмів. Гроші десятини також йдуть на сплату витрат Церкви і фінансування місіонерської, освітньої та генеалогічної програм.

Святі останніх днів віддають пожертвувану десятину місцевим провідникам. Ці місцеві провідники відправляють гроші в Головне управління Церкви у Солт-Лейк-Сіті, шт. Юта, де комітет визначає конкретні напрямки використання цих коштів. Цей комітет складається з Першого Президентства, Кворуму Дванадцятьох Апостолів і Верховного єпископату.

Як і віруючі багатьох інших конфесій, святі останніх днів вважають, що сплата десятини виявляє вдячність Богу і приносить духовні та матеріальні благословення.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.