Прес-релізи

Гала-концерт, присвячений 25-річчю Церкви в Україні

Запрошені музиканти й вокалісти, члени Церкви й місіонери виступали і приносили радість усім, хто прийшов на гала-концерт, влаштований з нагоди 25-ї річниці освячення України для проповідування євангелії. Концерт, організований Київським Українським колом, відбувся 17 вересня у знаменитому Національному оперному театрі. Саме в той день 25 років тому Церкву було офіційно зареєстровано в Києві.

Старійшина Іван Стратов охристив Валерія Ставиченка, першого члена Церкви в Україні, в крижаних водах Дніпра в листопаді 1990 року. У вересні 1991, коли старійшина Бойд К. Пекер, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, освятив Україну для проповідування євангелії Ісуса Христа, вже існувала невелика філія, в якій було близько 40 членів Церкви. На сьогодні Церква в Україні нараховує 11500 членів і має три місії. В Україні було організовано перший кіл на теренах колишнього Радянського Союзу, а також єдиний храм у Східній Європі та країнах колишнього СРСР.

Серед видатних учасників гала-концерту були Ігор та Весна Группман, всесвітньо відомі скрипалі. Ігор, який народився у Києві, є головним диригентом оркестру на Храмовій площі і концертмейстером Роттердамського філармонічного оркестру. Брат Группман диригував оркестром, в той час як сестра Группман грала на скрипці. Вони підкорили публіку, граючи дуетом.

У концерті також брав участь Метрополіс оркестр, диригент Богдан Пущак; хор членів Церкви, до якого приєдналися всі місіонери, що зараз служать в Українській Київській місії; прозвучало багато інших вокальних та інструментальних номерів. Місцева молодь в національних костюмах виконувала танці, готуючись до цієї події упродовж кількох місяців. Радість та запал молоді можна було бачити в тому, як вони танцювали і співали.  Всі музичні номери супроводжувалися показом фотографій з історії Церкви в Україні, що проектувалися на великий екран.

"Це було справді визначна подія, навіть дивовижна, беручи до уваги масштаб святкування, — сказав старійшина Брюс Д. Портер, сімдесятник і президент Східноєвропейської території, після відвідування концерту. — Подія відбувалася в оперному театрі, куди прийшло близько 1500 чоловік, серед яких відомі люди, високопоставлені особи і друзі Церкви. Це дійсно була визначна подія, і мені навіть важко висловити всі свої враження словами. Концерт проводився силами одного колу за підтримки комітету зі зв'язків з громадськістю. Я віддаю належне таланту наших членів Церкви й провідників у Києві".

Серед присутніх були президент Київської Української місії Кеннет Б. Пакер і його сім'я; президент Київського колу Кирило Похилько; президент Київського храму і колишній президент місії Франк Трайтл і його дружина, сестра Ненсі Трайтл; колишній президент місії Говард Л. Біддульф, колишні і нинішні місіонери; члени Церкви з України, Білорусі та сусідніх країн; члени територіального відділу Церкви зі зв'язків з громадськістю.

Перед концертом президент Кеннет Бойд Пакер, онук президента Бойда Кеннета Пекера, зібрав місіонерів і місцевих членів, щоб відтворити сцену освячення. Сестра Кристал Клоуз, яка зараз служить на місії в Києві і є переможцем мистецького конкурсу 2016 року, що проводився Церквою, намалювала картину із зображенням цієї події.

Президент Пекер і його дружина, сестра Карі Пекер, вважають, що служити в цей визначний період  історії Церкви в Україні є для них великим благословенням.

Пан Андрій Юраш, керівник департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України, також сказав, що це важливий рік. "Україна відзначає 25-ту річницю своєї незалежності і в той же час є ще один важливий ювілей — 25 років розвитку Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, сказав пан Юраш. — На мій погляд, ці два ювілеї пов'язані разом, створюючи незвичайну єдність. Нам важко уявити цю Церкву без України. Нам важко уявити собі українське релігійне життя без Церкви Святих Останніх Днів. Це не просто збіг; це важливий і символічний збіг, що дозволяє мати свободу і можливість для кожної людини і кожної релігійної організації реалізувати себе".

Старійшина Портер привітав учасників та організаторів і похвалив Україну. "Україна випереджає багато країн щодо свободи релігії. Ви маєте благословення жити тут і насолоджуватися можливістю вірити й поклонятися "так, як [вам] каже власна совість". Будь ласка, пам'ятайте, яке це благословення для вас".

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.