Тема

Веб-сайт FamilySearch

СайтFamilySearch.org—один з найпопулярніших генеалогічних ресурсів у світі. Цей сайт фінансується Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів, є безкоштовним і доступним для широкого загалу. Сайт FamilySearch.org був запущений у травні 1999 р., відтоді більше 150 мільйонів людей відвідали його, щоб дізнатися більше про родовід своєї сім’ї.

Записи, доступні он-лайн
Відвідувачі сайту FamilySearch.org можуть дослідити більше мільярда цифрових зображень та проіндексованих записів з усього світу. Серед цих записів: цивільні і церковні записи про народження, шлюб та смерть; переписи населення; заповіти, документи на землю, записи військовослужбовців і т.д. Щотижня стають доступними мільйони нових записів.

Багато записів на сайті FamilySearch проіндексовані, завдяки чому їх легше знаходити. Індекси створюються волонтерами. На даний час по всьому світу є більше 125000 активних індексаторів, які опрацьовують приблизно один мільйон імен щодня. Кожний, незалежно від віку, релігійних переконань чи технічних можливостей,може допомагати у цій справі; потрібно лише мати комп’ютер і підключення до Інтернету. Прикладна програма доступна безкоштовно в он-лайні сімома мовами.

Допомога у пошуку
Сайт FamilySearch.org надає кілька ресурсів, щоб допомогти людям дізнатися, як дослідити історію своєї сім’ї. Наприклад, FamilySearch Wiki—це інтерактивна енциклопедія в он-лайні, призначена для дослідження історії сім’ї. На цьому сайті є джерела, де можна знайти допомогу, рекомендації та поради від експертів FamilySearch, але цей сайт також є й місцем, де кожний може поділитися тим, що знає про генеалогію. Відвідувачі цього сайту, досліджуючи історію своєї власної сім’ї, можуть здійснювати пошук за допомогою географічних чи тематичних міток та корисної інформації.

На FamilySearch Forums люди можуть ставити он-лайн запитання стосовно пошуку інформації, а штатні працівники FamilySearch або будь-хто з дослідників генеалогії допомагають відповісти на них.

Убезкоштовних заняттях он-лайн, що доступні на сайті FamilySearch, можна брати участь у будь-який час у затишній домашній обстановці.

Тривалість і формат цих занять різні й залежать від теми, але, як правило, в них є відеопрезентація ведучого, слайд-шоу і пропонується роздатковий матеріал. Багато з цих занять проводять експерти знаменитої Бібліотеки сімейної історії, що в Солт-Лейк-Сіті, але сайт FamilySearch також співпрацює з окремими дослідниками генеалогії та установами, такими як Midwest Genealogy Center, що в Індепенденсі, шт. Міссурі.

Тільки факти
Тут наведено лише кілька фактів стосовно сайту FamilySearch.org:

  • Кількість імен у базі даних, доступній для дослідження: більше 1-го мільярда
  • Кількість звернень на день: більше 10 мільйонів
  • Кількість відвідувачів на місяць: більше 3-х мільйонів
  • Кількість сторінок, що проглядаються за день: більше 1-го мільйона
  • Кількість зареєстрованих користувачів: більше 1-го мільйона
  • Кількість звернень від часу запуску сайту: більше 15 мільярдів
  • Кількість відвідувачів від часу запуску сайту: більше 150 мільйонів

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.