Стаття з новин

Круглий стіл у Донецьку

6 лютого 2014 в Донецьку відбувся Круглий стіл «Образ майбутнього створюємо разом. Погляд громадських, релігійних організацій та органів влади на шляху духовно-морального відродження суспільства». Він пройшов у рамках Всесвітнього тижня гармонійних міжконфесійних відносин, в якому взяли участь лідери та активні діячі релігійних та громадських організацій.

На цю зустріч був запрошений і Президент Донецької Української місії ЦІХСОД Роберт Локхед.

У Круглому столі взяли участь представники греко-католицької церкви, Церкви Божої, Церкви Христової, Церкви Гефсиманія, баптисти, Духовне управління мусульман України (суніти), донецькі мусульмани, Об’єднання євангельсько-християнських церков, буддисти, крішнаіти, представники органів влади, міліції, вищих навчальних закладів, діячі культури і громадських організацій, представник Всеукраїнської ради церков в Донецькому регіоні.

Під час своєї промови Президент Локхед позначив головні тенденції та загрози для майбутнього духовно-морального відродження суспільства:

  1. Релігійна свобода.
  2. Сім’я: масові розлучення, алкоголізм (наркоманія), порнографія, одностатеві шлюби.
  3. Культурна та духовна прірва між віруючими людьми і суспільством в цілому, яка зростає щороку: ТБ, Інтернет, музика, фільми, тощо. 

Все висловлене Президентом знайшло широке схвалення і підтримку у всіх присутніх. Президент Роберт Локхед запропонував учасникам ознайомитися з брошурою «Заради зміцнення молоді», а так само відзначив, що ми будемо раді почути або ознайомитися з досвідом інших церков.

За результатами зустрічі було ініційовано створення Об’єднання, в яке можуть вступити всі бажаючі організації, як релігійні, так і громадські, а так само приєднатися представники влади, для спільного вирішення нагальних духовних чи гуманітарних проблем в Донецькому регіоні. Хоча в Україні існує Всеукраїнська Рада Церков, однак, ця Рада об’єднує не всіх бажаючих в неї потрапити. Тому подібний новий майданчик буде унікальний за своєю відкритістю, доброзичливістю і громадською активністю, позбавленою будь-якого політичного забарвлення, що зможе об’єднати конфесії навіть з полярними думками заради загального блага. Всі учасники зустрічі були дуже конструктивно і доброзичливо налаштовані!

Регіональний представник по зв’язках з громадськістю в Донецьку Ганна Павлова запропонувала спільне проведення в квітні та жовтні суботнику з прибирання міста в якості суспільного служіння, а так само проведення в травні ярмарки церков на вулицях міста для залучення до релігії більшого числа городян. Це теж було підтримано і схвалено. Так само всі присутні з теплом згадали 2003 рік, коли за ініціативою ЦІХСОД всі конфесії міста спільно висадили на головній вулиці більш ніж 2000 кущів троянд.

Заплановано частіше проводити спільні зустрічі і робити спільно більше добрих справ на благо міста і суспільства в цілому!

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.